• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

eye

90

28.06.2024 18:16

Новини громад

img

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

Делегація Покровської міської військової адміністрації у складі заступниці начальника МВА Наталії Іваньо, директора Агенції розвитку Дмитра Єрмоловича та начальниці відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Покровської міської ради Олени Птушко беруть активну участь у форумі, шукаючи шляхи повоєнної відбудови та цікаві рішення разом з колегами з інших міст України.

Форум, який розпочався 27 червня і триватиме три дні, став платформою для обміну досвідом та кращими практиками у сфері урбаністики, архітектури та міського планування. Учасники обговорюють питання відповідального розвитку міст, соціально орієнтованої архітектури та безпеки в умовах повоєнної відбудови.

Як зауважив львівський міський голова Андрій Садовий під час вітального слова,  Львів вже вдруге проводить масштабний Urban Forum. 

«Сьогодні у нас дуже багато закордонних делегацій, урбаністів і архітекторів з цілої України. Більше 1000 гостей. Радію, що приїхало стільки експертних спікерів, знання і досвід яких може почерпнути стільки молодих людей. Це грандіозний досвід для урбаністів».

Перший день форуму був насичений тематичними урбан-вилазками, під час яких учасники мали можливість ознайомитися з важливими міськими просторами Львова. Ці екскурсії мають велику популярність, адже вони дають змогу не лише побачити втілення проєктів, а й поспілкуватися з людьми, які їх створювали. Зокрема учасники змогли ознайомитись з архітектурою реабілітації – екосистемою людяності UNBROKEN, відвідати центр «Незламні матусі», побачити як Львів переосмислює доступність чи проїхатись веломаршрутом по територіях вуличних трансформацій у місті.

«Наш форум — про урбаністику, про місто і про людей у ньому. Головне завдання – зібрати та поділитися класними ідеями з усього світу. Але у Львові є теж що показати. Показати не зі сцени на фотографіях, а на практиці, щоб учасники могли розпитати в людини, яка створювала цей простір, усе про той проєкт. Такі екскурсії дуже полюбились нашим учасникам, минулого року ми організували 6 таких вилазок, цього разу ми запропонували 11 локацій на різну тему. Загалом в екскурсіях взяли участь 400 людей і ми дуже цим пишаємось», – розповіла Марія Закалюжна, менеджерка Lviv Urban Forum.

У рамках форуму також заплановані лекції, воркшопи та семінари від провідних світових архітекторів, де учасники зможуть ознайомитися з законодавчою базою, екологічною та соціальною відповідальністю, кращими європейськими практиками, втіленими проєктами та міжнародним досвідом сучасної забудови.

"Для Покровської МВА участь у Lviv Urban Forum є цінною можливістю перейняти досвід, ознайомитися з кращими практиками відновлення та розвитку міст, які вже успішно втілюються в Україні та світі і налагодити співпрацю – встановити контакти з потенційними партнерами та інвесторами, які можуть допомогти у відновленні Покровська, – зазначила Наталія Іваньо. –  Але Lviv Urban Forum – це не лише майданчик для обміну знаннями та досвідом, але й потужний інструмент для консолідації зусиль українських громад на шляху до відновлення та розвитку. Відновлення - це не лише відбудова зруйнованого. Це переосмислення концепції міста із залученням потреб його мешканців, доступність та гуманність, соціальний компонент та створення громадських просторів. Зробити його таким, щоб люди хотіли повернутися і жити в  місті».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

39

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

90

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

51

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію