• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

eye

52

28.06.2024 18:00

Громада 1

img

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської територіальної громади. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

З нагоди Дня Конституції відбулось урочисте нагородження бійців добровольчого підрозділу від Міністра оборони України. На жаль, одного з бійців було нагороджено посмертно.

Вадим Олександрович Глущенко, начальник штабу добровольчого формування, загинув під час виконання своїх обов’язків. Разом із ним, за сміливість та відданість побратимам до нагороди пула представлена Тетяна Антоненко, яка також з перших днів війни долучилася до оборони й сумлінно виконувала свої обов'язки.

Вадим Олександрович пройшов шлях від бійця до начальника штабу. У грудні минулого року під час ракетного обстрілу підрозділу, він отримав поранення, несумісні з життям. Тетяна Антоненко, попри контузії та поранення, змогла вибратися з-під завалів і надавала допомогу тим, хто також перебував у приміщенні.

“Відзнака Міністра оборони — це оцінка діяльності нашого підрозділу на користь нашої громади, на виконання завдань територіальної оборони і внесок наших бійців у загальну справу перемоги над ворогом. На жаль, наш побратим Вадим Глущенко загинув під час виконання обов'язку перед державою, але він назавжди в наших серцях, як герой, який попри свій поважний вік став на захист України, сумлінно виконував свої обов'язки та був прикладом для молоді”, — зазначив командир добровольчого формування "Покровськ-1" Михайло Кірсанов.

Начальник Покровської військової адміністрації Сергій Добряк під час нагородження висловив вдячність та шану бійцям.

“Сьогодні ми вручаємо відзнаки Міністра оборони нашим бійцям. На жаль, одному нашому побратиму посмертно. Від усієї Покровської громади вам велика подяка і шана за подвиг, який ви робите. Тільки спільними зусиллями ми можемо подолати цього клятого ворога, цих росіян та їх терористичні війська”, — зазначив Сергій Добряк.

Нагрудна відзнака "Знак пошани", яким посмертно нагороджено Глущенко Вадима Олександровича, передали його дружині, Олені Геннадіївні. Вона зворушливо згадувала про свого чоловіка.

“З 1 березня 2022 року він поповнив ряди добровольчого формування "Покровськ-1". Він прийняв рішення, як чоловік, який хоче захистити свою родину та власну країну. Щиро дякую за таку нагороду. Він би дуже нею пишався. Хочеться побажати нам всім великої перемоги, вона дійсно буде великою. Всі бачать, якою ціною рідну землю захищають наші хлопці. Слава Героям, слава Україні. Бажаю всім дочекатися перемоги, а бійцям — повернутися додому живими та неушкодженими”, — зазначила Ольга Глущенко.

Тетяну Антоненко також було нагороджено за сміливість та відданість побратимам.  

“Ми всі розуміємо, що кожен наш крок і кожна наша дія важливі для захисту країни. Я просто робила те, що мала робити. Допомога побратимам – це наш обов'язок і наш поклик. Дякую всім за підтримку і віру в нас. Разом ми обов'язково переможемо”, — подякувала за нагороду Тетяна Антоненко.

Ці нагороди є визнанням героїзму та самовідданості наших бійців. Вони продовжують боротися за свободу та незалежність України, стаючи прикладом мужності та патріотизму для всіх нас. А пам'ять про тих, хто віддав своє життя за нашу Батьківщину, назавжди залишиться в наших серцях.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

39

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

52

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

42

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію