• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Готовність до зими та нагальні потреби громади керівники Покровської МВА обговорили з представниками ООН в Україні

eye

312

19.09.2023 16:04

RSS

img

На Донеччині активно триває підготовка до зимового періоду. Враховуючи досвід минулого року та вже готуючись до можливих блекаутів, керівництво Покровської МВА залучає міжнародних партнерів до вирішення питань гуманітарного напрямку та соціального захисту населення. 

Стан готовності громад Покровського району, зокрема, Покровської громади, керівники міської військової адміністрації разом із начальником Покровської районної ВА обговорили з гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун. Вже вдруге пані Деніз разом зі своїми колегами – представниками кластерних координаторів ООН, завітала до Покровська, аби виразити свою підтримку та більш детально ознайомитись з нагальними потребами прифронтових громад. 

Як зазначив начальник районної військової адміністрації Володимир Замотаєв, запити в громадах Покровського району є майже однаковими. Для сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури є гостра потреба в потужних генераторах, облаштуванні місць компактного перебування місцевих мешканців на час можливих блекаутів та створення матеріального резерву для ремонту житлового фонду.

Своєю чергою, начальник Покровської МВА Сергій Добряк подякував координаторці ООН в Україні Деніз Браун за допомогу в екстреній ліквідації наслідків обстрілу, який стався 7 серпня, та виразив сподівання на подальшу співпрацю:

«Покровськ є тиловим містом, яке за часи війни стало евакуаційним та гуманітарним хабом для мешканців усього регіону. Періодично ми теж потерпаємо від обстрілів. З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України в громаді пошкоджено близько 800 житлових будинків, 3 – зруйновано. Враховуючи досвід тогорічної зими, тривалі блекаути, ми вже відпрацьовуємо питання щодо роботи пунктів обігріву, комунальних підприємств громади. Особливу увагу приділяємо соціальному захисту населенню – забезпеченню їх твердим паливом. Потреб багато, тож будемо вдячні за будь-яку допомогу». 

Кожен із заступників начальника ВА за своїм напрямком детально окреслив стан поточних справ та озвучив представникам міжнародних місій нагальні потреби в житлово-комунальній, освітній, соціальній, медичній, гуманітарній сферах та питаннях цивільного захисту населення. 

Наочно, з фінансовими підрахунками та презентаціями, керівники військової адміністрації ознайомили присутніх з питаннями, над якими сьогодні працюють «на місцях» та  для вирішення яких потрібна допомога. Це придбання та заготівля будівельних матеріалів для ремонту житлових будинків та соціальних об’єктів, оновлення парку комунальної техніки, яка теж постраждала внаслідок обстрілів, забезпечення мешканців громади вугіллям та дровами, підготовка та оснащення шелтерів для дітей у навчальних закладах, побудова автоматизованої системи центрального оповіщення населення та відкриття «Центру безпеки громадян».


За словами Сергія Добряка, минулого року реалізація соціальних програм була профінансована з міського, обласного та державного бюджетів. Цьогоріч, в прийнятому центральною владою бюджеті на 2024 рік, таких видатків не передбачено, крім того, у разі ухвалення Верховною Радою України законопроєкту №10037, яким передбачається вилучення з місцевих бюджетів ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу за період з 1 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 року, місцевий бюджет Покровської міської територіальної громади недоотримає за три місяці поточного року близько 60 млн.грн.

 Підсумовуючи зустріч, пані Деніз запевнила керівників Покровського району щодо присутності місії ООН на Донеччині та всебічній допомозі в питаннях підготовки до зими.

СПІВПРАЦЯ З ВОЛОНТЕРСЬКИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ З ПИТАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

 

Презентація "Облаштування споруд цивільного захисту"

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Забезпечення дровами: спільні зусилля для підтримки населення громади

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з питань надання допомоги у вигляді дров окремим категоріям громадян Покровської громади для проходження зимового періоду на 2024-2025.

eye

60

Громада 1

09 травня 2024 16:15

На варті безпеки громади: добровольці-рятувальники Покровська ліквідували пожежу 

Сьогодні чергова група членів добровільно-рятувальної команди, яка створена на базі КП «Муніципальна служба», спільно із рятувальниками 9 ДПРЗ прийняла негайні заходи з тушіння пожежі, яка виникла в екосистемі Гришинського старостинського округу.

eye

35

Громада 1

09 травня 2024 15:30

Родинне єднання: у Покровську відбувся перший етап конкурсу «Мамо, тато, я – спортивна сім?я»

Чотири команди – дружні родини Покровська – взяли участь у змаганнях, головна мета яких не стільки показати спортивну підготовку учасників, як продемонструвати згуртованість, вміння підтримати одне одного та повагу до справжніх сімейних цінностей.

eye

32

Громада 1

09 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію