• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Співпраця у вирішенні гуманітарних питань: керівники громади зустрілись з представниками ООН в Україні

eye

424

30.08.2023 19:10

Новини громад

img

Аби озвучити наявні потреби громади та заручитись підтримкою міжнародних організацій, керівники Покровської МВА провели зустріч з представниками кластерних координаторів ООН – Агенції ООН з координації гуманітарних питань, Міжнародної організації з міграції, ЮНІСЕФ та БО «Право на захист» З візитом до Покровської громади представники ООН за останній місяць приїздять вже вдруге.

10 серпня, майже одразу після влучання в житлові багатоповерхівки міста ворожих ракет «Іскандер» свою особисту підтримку мешканцям та керівництву громади виразила генеральна секретарка ООН в Україні Деніз Браун. Під час сьогоднішньої зустрічі присутні більш детально оговорили нагальні потреби громади та усього Покровського району і сфери життєдіяльності, які потребують допомоги з боку міжнародних партнерів.

Зі словами вдячності за підтримку та увагу до життя прифронтових міст до гостей звернувся начальник Покровської районної військової адміністрації Володимир Замотаєв. Він зауважив, що сьогодні головним завданням є забезпечення належних умов життя цивільного населення та безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

«З самого початку війни в Україні ми живемо і наполегливо працюємо в умовах наявної загрози життю і здоров’ю людей та періодичного руйнування інфраструктури міста. За час повномасштабного вторгнення Покровська громада зазнала 39 обстрілів зі сторони рф, пошкоджено 736 будинків, у тому числі 122 багатоквартирних будинки та 614 приватних, 1 гуртожиток, 1 вищий навчальний заклад, 2 коледжі, 4 садочки, 12 шкіл, 3 заклади культури, 2 спортивних заклади. Найважчі втрати - людські життя та здоров’я», - додав начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Обговорюючи напрямки співпраці у вирішенні гуманітарних потреб, заступники начальника Покровської МВА, кожен за своїм напрямом, озвучили умови відновлення освітнього процесу, стан водопостачання в громаді, необхідність в будівельному матеріалі для миттєвого реагування та ліквідації наслідків обстрілів, а також необхідності реконструкції соціальних об’єктів для місцевих жителів та ВПО: гуртожиток для тимчасового перебування переселенців, створення громадського простору, відновлення навчальних закладів.

Особливу увагу приділили емоційному стану та безпеці дітей, які знаходяться в прифронтовій громаді.

З презентаціями та фінансовими підрахунками перед кластерними Координаторами виступили керівник гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитро Єрмолович та начальник Управління капітального будівництва Данил Проскуренко.

Своєю чергою, представники ООН в Україні взяли до уваги озвучені дані та запевнили, що, як і раніше, гуманітарна допомога від ООН буде надходити до прифронтових громад.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

53

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію