• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Головна задача сьогодні - знайти більше можливостей для допомоги мешканцям громади: на місці надзвичайної події у Покровську побувала голова ООН в Україні Деніз Браун

eye

731

10.08.2023 13:28

Новини громад

img

7 серпня рф здійснила підступний обстріл середмістя Покровська, внаслідок чого загинули і були поранені люди, постраждало 12 багатоквартирних будинків, комунальні та державні установи.

Задля надання допомоги постраждалим мешканцям громади представники Покровської МВА проводять перемовини із всеукраїнськими та міжнародними гуманітарними місіями, увага яких сьогодні прикута до Покровська.

Аби проявити свою солідарність та підтримати мешканців громади до нашого міста завітала генеральна секретарка ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун.

Зустрічали поважну гостю та представників міжнародних організацій, які співпрацюють з ООН, начальник Покровської МВА Сергій Добряк та його заступниці Наталія Іваньо й Олена Харчевна. 

«Це була підступна терористична акція, на яку росія витратила 6 мільйонів доларів. Було два удари ракетами «Іскандер». Після першого на місце надзвичайної ситуації відразу прибули представники усієї критично-рятувальної інфраструктури, кинулись розбирати завали та рятувати людей. І в цей час пролунав другий вибух.  Більша кількість поранених  - саме після другого «прильоту», - розповів керівниці ООН в Україні Сергій Добряк. 

Крім того, він додав, що сьогодні фактично зруйновані близько 20 квартир, пошкоджень зазнали понад 3000 житлових приміщень, в яких від ударної хвилі вилетіли вікна, двері. 

Під час огляду зруйнованих будинків Деніз Браун засудила дії армії рф, внаслідок яких були вбиті та поранені цивільні мешканці Покровська, а також запевнила, що зробить все можливе у всебічній підтримці з боку ООН. 

«Цей жахливий удар, безумовно, є серйозним порушенням міжнародного гуманітарного права та порушує будь-який принцип людяності. Це доповнює дуже довгий список ударів по Україні, з яких багато зафіксовано за останні кілька днів. Це необхідно розслідувати. З боку ООН нам важливо дати розуміння, що ми поряд і ми тут, щоб допомагати. І сьогодні ми тут не лише тому, щоб висловити, наскільки шоковані цими подіями, бо цей ракетний удар вбив та поранив людей, пошкодив цивільну інфраструктуру міста, але й сказати, що наші партнери в лиці ГО «Проліска»,  гуманітарна спільнота допомагають місту справитись з трагедією – надають будівельні матеріали та психологічну допомогу постраждалим», - зазначила Деніз Браун. 

Покровська МВА вже давно співпрацює з ГО «Проліска», яка є виконавчим партнером УВКБ ООН та одна з перших прийшла на допомогу покровчанам. Вже третій день поспіль представники гуманітарної місії працюють на місці НС та допомагають мешканцям ліквідовувати наслідки руйнувань. 

«Ми дуже вдячні представникам ГО «Проліска» за їх діяльність та ту підтримку, яку ми відчуваємо вже протягом тривалого часу. Але крім будматеріалів в нас є ще потреби. Аби оперативно ремонтувати пошкоджені дахи будинків для нас є суттєво важливим шифер. Як показала ця подія, нам дуже не вистачає спеціального авто для перевезення людей з інвалідністю. Крім того, є потреба в розселенні людей, житло яких зруйновано або зазнало пошкоджень. Ми вже маємо проєкт на ремонт гуртожитку в одному з мікрорайонів міста, який міг би стати соціальним прихистком для постраждалих від обстрілів та ВПО», - звернулась до гуманітарної координаторки Наталія Іваньо. 

Зі свого боку Деніз Браун запевнила, що підтримка мешканців Покровської громади та надання гуманітарної допомоги буде подовжена як з ГО «Проліска», так і з залученням інших міжнародних партнерів. 

«З боку різних агенцій, представників гуманітарних місій та міжнародних фондів, гадаю, ми зможемо надати ту підтримку, яка потрібна зараз покровчанам», - запевнила Деніз Браун. 

Своєю чергою, керівники Покровської МВА подякували координаторці ООН в Україні за візит та дієву підтримку.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

33

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

41

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

22

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію