• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Дефіле у вишиванках влаштували у Лисівському старостинському окрузі

eye

308

19.05.2023 18:21

Новини громад

img

До Дня вишиванки у селі Лисівка фахівці місцевого Центру культури та дозвілля разом зі своїми вихованцями підготували святковий захід.

Вже не перший рік Лисівський СО яскраво та самобутньо відзначає це свято національної єдності задля збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення. Тож і цьогоріч за сприяння відділу культури, туризму та ОКС Покровської міської ради в Лисівці влаштували справжній парад вишиванок.

Мешканці залюбки долучилися до святкування і прийшли одягнуті у красиві вишиванки. До заходу долучились також начальниця відділу культури Покровської міської ради Олена Олехнович та начальниця управління територіями Покровської міської військової адміністрації.

"Українська вишиванка - це не лише святковий одяг. Споконвіку матусі та дружини вишивали сорочки для рідних людей, бо вважалося, що це потужний оберіг. Тому я своїй онучці подарувала таку вишиванку-оберіг, яку вона з задоволенням носила і носить, навіть зараз, коли знаходиться забагато кілометрів від рідної домівки в евакуації. Колись в моїй родині не було вишиванки, ні в мене, ні в мами, ні в родичів, але зараз я та усі ми одягаємо на серце та на тіло вишиванку, як генетичний оберіг та броню. Вишиті сорочки боронять зараз наших хлопців та дівчат, наші міста та села. Вишиванка - це найдорожчий одяг на світі, хай так і буде завжди", - звернулась до учасників заходу Олена Носач

Під час святкування пройшло дефіле вишиванок. В ньому з радістю та гордістю взяли участь і дітки, й дорослі, яких присутні зустрічали гучними оплесками.

Також на святі дарували гарний настій творчі колективи. Під час заходу лунали українські пісні, які створювали святкову та урочисту атмосферу.  Дух єдності та незламності нашого народу наповнював серця всіх, хто долучився до цього красивого патріотичного заходу.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Найвищі результати: три випускники Покровська набрали 200 балів на НМТ-2024

Досягнення високих результатів на НМТ є неможливим без наполегливої праці учнів та всебічної підтримки з боку педагогів. Учителі не лише забезпечують якісне навчання, але й мотивують учнів, підтримують їх у скланих моментах та допомагають розкрити особис

eye

24

Громада 1

05 липня 2024 18:05

Зарядні станції та генератори для безперебійної роботи структурних підрозділів МВА: комісія розподілила чергове надходження гуманітарної допомоги

Сьогодні, 5 липня, за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги.

eye

51

Громада 1

05 липня 2024 12:55

По вулиці Київська працівники КП «Покровськводоканал» працюють над заміною трубопроводу

Для оптимізації системи водопостачання та покращення надання послуг мешканцям Покровської громади фахівці КП «Покровськводоканал» продовжують заміну водопровідних мереж.

eye

35

Громада 1

05 липня 2024 12:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію