• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Водопостачання у старостинських округах: виклики та рішення

eye

432

18.05.2023 16:08

Новини громад

img

17 травня відбулася зустріч директора КП «Покровськводоканал» Руслана Лінніка та начальниці Управління по роботі з територіями Покровської МВА Олени Носач з мешканцями Новотроїцького старостинського округу.

Головна проблема тут полягає в тому, що у людей немає стабільного водопостачання, тож вони змушені бурити на подвір’ях свердловини або копати колодязі.

«Зараз вже майже в кожному дворі є альтернативне джерело водопостачання. Це або свердловина, або колодязь. У мене є свердловина – чоловік зробив її самостійно, затрати були тільки на матеріали. Є також лічильники, і наразі у мене є переплата. Тож водопостачання для мене не проблемне питання», - розповіла діловод Новотроїцького СО Анжела Селезньова.

А ось з централізованим водопостачанням ситуація нині склалася непроста. Як пояснив директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік, Новотроїцький старостинський округ є кінцевою точкою «Західного» водогону водопровідних мереж підприємства.

«До повномасштабної агресії рф, КП «Покровськводоканал» отримував від КП «Компанія «Вода Донбасу» об’єми води від 17 до 21 тис. куб.м на добу. На даний час ці показники знизились майже вдвічі та складають від 8,5 до 10,5 тис.куб м. води на добу. Така кількість не достатня для заповнення водою всіх водопровідних мереж з нормальним робочим тиском, який би забезпечував подачу води по всій території, яку обслуговує підприємство, - зазначив  Руслан Ліннік. - Тиск у мережі під пильним наглядом працівників КП «Покровськводоканал», які постійно проводять ревізію водогонів на виявлення витоків, та оперативно усувають аварійні ситуації».

Загалом під час воєнного стану кожен старостинський округ Покровської громади стикається з проблемами водопостачання. Тож для підтримки жителів цих територій Управління по работі з територіями розробляє графік підвозу питної та технічної води, який узгоджується з КП "Покровськводоканал" та доводиться до населення СО щодня через  ЗМІ та старост.

Графіки надаються мешканцям Покровської громади через ЗМІ щодня, а технічні проблеми вирішуються у робочому порядку. Окрім того, для зручності населення та юридичних осіб ПриватБанк надав термінали, і тепер мешканці та підприємці можуть проводити безготівкові розрахунки при зверненні до КП «Покровськводоканал», за адресою м.Покровськ, вул.Шевченка, 90.

Аби забезпечити старостинські округи питною водою, у рамках реалізації Меморандуму між БО «Water Mission» та Покровською міською радою проводиться облаштування свердловин на території старостинських округів та встановлення очисних станцій.

Така очисна станція вже працює у Першотравневому СО. Є лабораторні підтвердження того, що вода безпечна, питна і мешканці вже мають змогу нею користуватися.

 «Підбиваючи підсумки зустрічі, можу зазначити, що всі проблеми мешканців були почуті та найближчим часом будуть вирішені. За кошти місцевого бюджету КП «Покровськводоканал» здійснює буріння свердловин на території громади. Наразі вже працює свердловина у с. Котлине - там теж була велика проблема з подачею води. У селі Звірове Піщанського СО, Надеждінка Новоелизаветівського СО, селі Новопавлавка Лисівського СО та в селі Успенівка Новотроїцького СО свердловини вже скоро почнуть роботу. У селі Ясенове колодязь загального користування було обладнано новим насосом та допоміжним обладнанням для зручності забору води.», - підсумувала Олена Носач.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

54

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

20

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

27

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію