• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відбулось засідання комітету доступності

eye

492

31.03.2023 17:58

Новини громад

img

При Покровській військовій адміністрації активізовано діяльність міського комітету доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури в оновленому складі. 

Перше засідання комітету відбулось сьогодні, 30 березня, за участю начальника Покровської МВА Сергія Добряка та його заступників Костянтина Мілютіна, Олени Харчевної та Маргарити Ідрісової. 

«Дуже приємно, що комітет відновив свою роботу. Війна змінила наші цінності, але не змінила цінності життя. Сьогодні наше спільне завдання - створити максимально комфортні умови для життя маломобільних груп. Зараз як ніколи раніше очевидно, що всім нам незалежно від віку, статі, стану здоров'я потрібні рівні можливості – щоб евакуюватися, спуститися в укриття, мати доступ до послуг, працевлаштуватися. Тож ми всіляко підтримуємо напрацювання першої леді країни Олени Зеленської у напрямку створення безбар`єрного середовища та маємо слідувати затвердженій Національній стратегії безбар`єрності», - зазначив Сергій Добряк. 

Згідно з Розпорядженням начальника Покровської МВА Сергія Добряка від 22.03.2023 року до оновленого складу комітету увійшло 19 осіб. Серед них – керівники структурних підрозділів військової адміністрації та міської ради, представники громадськості, активні мешканці Покровська. 

За словами голови комітету Костянтина Мілютіна, його було створено розпорядженням міського голови ще у грудні 2006 року. З того часу до 2019 року було проведено 56 засідань. Під час пандемії коронавірусу робота у напрямку безбар`єрності не велась. У 2021 році вдалось провести 1 засідання, під час якого була розроблена міська програма доступності. Крім того, того ж року на реалізацію заходів щодо створення безбар'єрного простору з міського бюджету було використано 807 тисяч гривень.

«Ці кошти були спрямовані на вирішення побутових потреб 7 замовників, які з письмовими заявами звернулись до комітету. За цими адресами комісійно були розроблені робочі проєкти, в яких були враховані побажання людей з інвалідністю щодо практичності та зручності. Фахівцями ЖКВ контролювалась якість виконаних робіт та строки їх виконання». 

Завдяки застосуванню сучасного обладнання за адресами були встановлені електропідіймачі, поручні, пандуси та облаштовані місця для зберігання інвалідних колясок. Це дало можливість, не втрачаючи якість, зекономити бюджетні кошти. 

Минулого року за заявками мешканців Покровської громади було заплановано облаштування 8 об`єктів на загальну суму в 800 тисяч гривень, але через збройну агресію рф виконати їх так і не вдалось. До того ж більшість з заявників евакуювались у більш безпечні регіони. 
До того, було зазначено, що з початку поточного року до комітету вже надійшло 1 звернення від мешканки Покровська, яка має інвалідність. 

«Фахівці Управління капітального будівництва та архітектури вже провели обстеження об'єкта та підготували пропозиції щодо його реалізації», - додав Костянтин Мілютін. 

Своєю чергою, начальник Покровської МВА Сергій Добряк зауважив, що на поточний рік не передбачені кошти на реалізацію програми з доступності та безбар`єрності, але керівництво громади шукатиме фінансову можливість реалізувати заплановані заходи та залучатимуть до такої роботи представників бізнесу, які не повинні забувати про соціальну відповідальність та норми будівництва при облаштуванні своїх підприємств. 

Також за пропозицією керівника громади та новообраних членів комітету доступності було вирішено розробити стратегічний план заходів щодо створення безбар`єрного простору на території громади та маршрутів доступності. 

Як зауважила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна, тема безбар`єрності сьогодні є однією з ключових, тож закликала членів комітету активізувати роботу у цьому напрямку.

«Ми почали співпрацювати з Офісом першої леді. Роботи багато, тож будемо плідно займатись вирішенням питань зі створення доступного середовища у громаді. Дякую усім, хто приєднався до цієї роботи. Ми повинні докласти зусиль та продемонструвати, що Покровська громада сучасна, безбар`єрна, і вона крокує у світле мирне майбутнє», - зауважила Олена Харчевна

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Надання грошової допомоги з місцевого бюджету: комісія розглянула заяви мешканців громади

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету.

eye

15

Новини громад

01 травня 2024 10:00

Соціальний супровід та всебічна підтримка: УСЗН Покровська допомагає в евакуації населення

Евакуація населення, зокрема осіб з інвалідністю та людей похилого віку, стала важливим питанням в часи війни. Протягом двох років це питання активно вирішується Покровською МВА. Управління соціального захисту населення бере безпосередню активну учас

eye

13

Громада 1

01 травня 2024 09:25

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

42

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію