• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Будівництво насосної станції та очищення шахтних вод: комунальники Покровська планують вирішення «водного питання»

eye

389

30.01.2023 13:21

Новини громад

img

Вже цієї весни представники КП «Покровськводоканал» планують реалізувати два масштабних проєкти: будівництво підвищувальної насосної станції в західній частині міста та очищення шахтних вод.

Керівництво Покровської МВА разом із комунальними підприємствами міста продовжують шукати шляхи вирішення питання щодо водозабезпечення мешканців Покровської громади. Сьогодні покровчани отримують воду за графіком 3/2 – 3 дні для жителів Покровська, 2 – для Мирнограда. 

Як зазначив керівник КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік, дуже складно заповнювати внутрішні мережі за такий короткий термін. Для стабільної подачі води треба від 5 до 7 діб. 

Сьогодні комунальники працюють над реалізацією проєкту з очищення шахтних вод. 

«Це спільний з Донецькою обласною адміністрацією та Мирноградською військовою адміністрацією проєкт, який передбачає очищення вод шахти «Центральної» та транспортування  до двох громад, - розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. – Вже виконані роботи з монтажу плити під встановлення фільтраційного устаткування. Це досить габаритне обладнання, яке вже замовлене. Очікуємо його отримати на початку березня. Того ж місяця плануємо виконати перші пробні запуски установки». 

Навесні планують комунальники повернутись до вирішення питання з налагодженням водопостачання у західній частині міста.

«У 2021 році було прийнято рішення щодо будівництва підвищувальної насосної станції по вулиці Захисників України, яка б здійснювала подачу води для 5300 абонентів західної частини міста. Через війну ці роботи було відкладено», - зазначив директор КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік. 

Крім того, він додав, що підприємство вже отримало витяг на оформлення земельної ділянки під будівництво станції та має попередню домовленість з донорами про постачання обладнання, яке заплановане на квітень поточного року.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

26

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

28

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

72

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію