• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Депутати шукають варіанти забезпечення вихованців ДНЗ “Пролісок” комфортними і безпечними умовами перебування

eye

1037

08.09.2021 16:34

RSS

img

Напередодні представники депутатського корпусу Покровської міської ради відвідали три заклади дошкільної освіти, аби оцінити умови перебування в них дітей на той випадок, якщо виникне необхідність влаштування груп з ДНЗ «Пролісок». 

Перший заклад «Калинка» розташований на проспекті Шахтобудівельників, 8, у 120 метрах від садочка «Пролісок». Керівниця Аліна Дмитрук показала відвідувачам не тільки вільну групу, а й всі приміщення закладу.  Депутати уважно оглянули будівлю садка та територію. Великим плюсом цього садочка є те, що харчоблок та пральня розташовані окремо.

 «З кожної групи є пожежні виходи, є під'їзд для спецтехніки, територія велика та облаштована. Діти тут у безпеці. Перебувають у комфортних умовах», - прокоментував побачене депутат від ПП «Порядок» Генадій Красний. 


Наступний садок, який відвідали депутати, - «Світлячок». Заклад розташований на вул. Поштовій, 6 – це за 350 метрів від садочка
«Пролісок». Будівля утеплена, з новими вікнами та дверима. Завідувачка закладу Олена Кравчук показала вільну групу на другому поверсі. Це велике приміщення з сучасними меблями та ремонтом, де з комфортом може розміститися група з 30 дітей. 

Депутати також оглянули ДНЗ  «Сонечко», що на вул. Поштовій, 7. Шлях до нього від «Проліску» забирає не більше п’яти хвилин. Це просторий садок з доглянутим подвір’ям, забезпечений усім необхідним. За словами завідувачки, у закладі також є вільна група, яка розрахована на перебування 30 малюків.


«Ми бачимо у всіх оглянутих садочках комфорті умови, затишну атмосферу, - сказала депутатка від партії «Порядок» Наталія Полюшко. - Думаю, у них достатньо можливостей, щоб прийняти додатково дитячі групи. Є цілком оновлені групи, втім, є й такі, що потребують нашої уваги. Йдеться про більш сучасні меблі, матраци, посуд. Ми запропонуємо колегам-депутатам розглянути можливість виділення додаткових коштів на ці потреби».

Олена Добреля, депутатка Покровської міської ради від «Молодіжної партії», зазначила: «Ми зробили висновок, що умови в оглянутих садочках значно кращі, ніж у «Проліску». Садки заповнені не на повну свою потужність, дітей є куди переводити, кожен відповідає санітарним та гігієнічним вимогам. Є можливість переведення дитячих груп разом із вихователями. Потрібне тільки бажання батьків».

Отже депутати зійшлися на думці, що всі три садочки готові прийняти нових вихованців – і на період можливого проведення ремонтних робіт у сусідньому «Проліску», і на постійній основі.

Свої висновки члени комісії нададуть колегам-депутатам Покровської міської ради. І далі вже обранці громади на пленарному засіданні вирішуватимуть, чи доцільно витрачати величезні кошти на приведення ДНЗ «Пролісок» у відповідність до вимог чинного законодавства. Адже, на думку членів комісії, є альтернативний варіант вирішення цього питання, який, насамперед, враховує інтереси дітей.

Про рейд з перевірки готовності освітніх закладів до навчального року, в ході якого були виявлені порушення у ЗДО «Пролісок» ми писали тут

Про обстеження ЗДО «Пролісок» представниками депутатського корпусу та заступником міського голови Костянином Мілютіним ми розповідали тут

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді.

eye

3

Громада 1

29 березня 2024 09:30

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

59

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

25

Новини громад

28 березня 2024 16:50

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію