• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді проходять рейди з перевірки готовності освітніх закладів до навчального року

eye

1298

30.07.2021 16:30

Новини громад

img

У Покровську розпорядженням міського голови створено комісію з проведення перевірки стану готовності закладів освіти до 2021-2022 навчального року.  

До її складу увійшли заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Маргарита Ідрісова, заступники начальника відділу освіти Любов Воротинцева і Ольга Садикова, начальник групи централізованого господарського обслуговування Олександр Радченко, голова Покровської міської організації профспілки працівників освіти Людмила Розкошна та начальник відділу з дотримання санітарних законодавств Покровського управління Головного Управління  Держпродспоживслужби  в Донецької області Світлана Романова.

У планах комісії – відвідати освітні заклади громади, у тому числі на приєднаних територіях,  загальною кількістю: 22 школи та 29 дитячих садка.

29 червня були проінспектовані загальноосвітні школи №12 та №15, а також дитячі садки №3 «Світлячок» та №12 «Пролісок».

У п’ятнадцятій школі активно готуються до прийому учнів. У зв`язку з проведенням ремонтних робіт у ЗОШ №6 чисельність здобувачів освіти збільшиться майже у два рази. Загалом у школі №15 з 1 вересня за парти сядуть  майже 600 учнів.

Ситуація дуже складна, бо через брак кабінетів, парти стоять у вестибюлі та спортивній залі. Не вистачає місця в їдальні для якісного обслуговування дітей та з урахуванням санітарно – епідемічних норм.

«Якщо говорити про карантинні обмеження, то тут вони не дотримані, - прокоментувала ситуацію у шкільній їдальні Маргарита Ідрісова. – Столи стоять дуже близько між собою, а максимальна кількість стільців має бути не більше 4».

Такі ж зауваження щодо дотримання карнтинних вимог (дистанції між обідніми столами) у їдальні отримало і керівництво ЗОШ №12. Занепокоєння у присутніх викликали сліди від протікання на стелі та пліснява.

«Наступного року школа №12 відзначить своє 85-річчя. Будівля досить стара. Ми намагаємось підтримувати її стан: власними силами робимо косметичні ремонти у класах, приймаємо участь у грантових конкурсах та проєктах на оснащення закладу сучасним обладнанням. Усі зауваження будемо намагатися виправити, щоб 1 вересня знову прийняти наших учнів, а їх близько тисячі», - зауважила заступник директора ЗОШ №12 Олена Танцева.

Члени комісії  завітали з інспекцією і до дитячого садка №3 «Світлячок», який розташований по вулиці Поштовій.    

У закладі відкрито 3 групи, його відвідують 50 вихованців. Педколектив «Світлячка» з нетерпінням чекає відкриття оновленої групи, ремонт у якій вдалось зробити за кошти місцевого бюджету.

Під час перевірки присутні оглянули приміщення закладу, харчоблок, санітарні кімнати. Відзначили охайність та старання колективу створити затишок для дітей. 

Кардинально відрізняється картина у дитячому садку №12 «Пролісок». Тускле освітлення, старі меблі, непристосовані для дітей санвузли, стійкій запах їжі та таргани.

«Пролісок», який був відкритий ще у 1962 році, розташований в приміщеннях триповерхового житлового будинку, тобто вони пристосовані, не типові, - зауважила під час перевірки членкиня комісії, начальниця відділу державного нагляду за виконанням санітарного законодавства Покровського управління ГУ Держспоживслужби Донецької області Світлана Романова. - У садку 75 дітей, але немає умов для їх гідного утримання».

За результатами перевірки було виявлено багато недоліків, які не відповідають нормам чинного законодавства.

По-перше, освітній заклад має два входи, один з яких – спільний з мешканцями житлового будинку (через під’їзд), інший – зі сторони дороги. На території, куди діти виходять на прогулянку, відсутня огорожа. По-друге, тускле освітлення може нашкодити здоров’ю дітей та негативно впливати на їх зір. До того ж, на кухні дитсадка відсутня вентиляція. Як результат – не впроваджена обов’язкова для освітніх закладів система харчування НАССР.

«Я буду виходити з  ініціативою до міського голови та депутатів міської ради про розформування дітей по найближчим до «Проліска» дитсадкам. У таких умовах вони не мають перебувати. Це неправильно», - поділилась враженнями від побаченого заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

З наступної неділі перевірки триватимуть у закладах на приєднаних територіях.  У серпні комісійні обстеження навчальних закладів планують провести депутати Покровської міської ради, громадськість.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію