• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді проходять рейди з перевірки готовності освітніх закладів до навчального року

eye

1245

30.07.2021 16:30

Новини громад

img

У Покровську розпорядженням міського голови створено комісію з проведення перевірки стану готовності закладів освіти до 2021-2022 навчального року.  

До її складу увійшли заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Маргарита Ідрісова, заступники начальника відділу освіти Любов Воротинцева і Ольга Садикова, начальник групи централізованого господарського обслуговування Олександр Радченко, голова Покровської міської організації профспілки працівників освіти Людмила Розкошна та начальник відділу з дотримання санітарних законодавств Покровського управління Головного Управління  Держпродспоживслужби  в Донецької області Світлана Романова.

У планах комісії – відвідати освітні заклади громади, у тому числі на приєднаних територіях,  загальною кількістю: 22 школи та 29 дитячих садка.

29 червня були проінспектовані загальноосвітні школи №12 та №15, а також дитячі садки №3 «Світлячок» та №12 «Пролісок».

У п’ятнадцятій школі активно готуються до прийому учнів. У зв`язку з проведенням ремонтних робіт у ЗОШ №6 чисельність здобувачів освіти збільшиться майже у два рази. Загалом у школі №15 з 1 вересня за парти сядуть  майже 600 учнів.

Ситуація дуже складна, бо через брак кабінетів, парти стоять у вестибюлі та спортивній залі. Не вистачає місця в їдальні для якісного обслуговування дітей та з урахуванням санітарно – епідемічних норм.

«Якщо говорити про карантинні обмеження, то тут вони не дотримані, - прокоментувала ситуацію у шкільній їдальні Маргарита Ідрісова. – Столи стоять дуже близько між собою, а максимальна кількість стільців має бути не більше 4».

Такі ж зауваження щодо дотримання карнтинних вимог (дистанції між обідніми столами) у їдальні отримало і керівництво ЗОШ №12. Занепокоєння у присутніх викликали сліди від протікання на стелі та пліснява.

«Наступного року школа №12 відзначить своє 85-річчя. Будівля досить стара. Ми намагаємось підтримувати її стан: власними силами робимо косметичні ремонти у класах, приймаємо участь у грантових конкурсах та проєктах на оснащення закладу сучасним обладнанням. Усі зауваження будемо намагатися виправити, щоб 1 вересня знову прийняти наших учнів, а їх близько тисячі», - зауважила заступник директора ЗОШ №12 Олена Танцева.

Члени комісії  завітали з інспекцією і до дитячого садка №3 «Світлячок», який розташований по вулиці Поштовій.    

У закладі відкрито 3 групи, його відвідують 50 вихованців. Педколектив «Світлячка» з нетерпінням чекає відкриття оновленої групи, ремонт у якій вдалось зробити за кошти місцевого бюджету.

Під час перевірки присутні оглянули приміщення закладу, харчоблок, санітарні кімнати. Відзначили охайність та старання колективу створити затишок для дітей. 

Кардинально відрізняється картина у дитячому садку №12 «Пролісок». Тускле освітлення, старі меблі, непристосовані для дітей санвузли, стійкій запах їжі та таргани.

«Пролісок», який був відкритий ще у 1962 році, розташований в приміщеннях триповерхового житлового будинку, тобто вони пристосовані, не типові, - зауважила під час перевірки членкиня комісії, начальниця відділу державного нагляду за виконанням санітарного законодавства Покровського управління ГУ Держспоживслужби Донецької області Світлана Романова. - У садку 75 дітей, але немає умов для їх гідного утримання».

За результатами перевірки було виявлено багато недоліків, які не відповідають нормам чинного законодавства.

По-перше, освітній заклад має два входи, один з яких – спільний з мешканцями житлового будинку (через під’їзд), інший – зі сторони дороги. На території, куди діти виходять на прогулянку, відсутня огорожа. По-друге, тускле освітлення може нашкодити здоров’ю дітей та негативно впливати на їх зір. До того ж, на кухні дитсадка відсутня вентиляція. Як результат – не впроваджена обов’язкова для освітніх закладів система харчування НАССР.

«Я буду виходити з  ініціативою до міського голови та депутатів міської ради про розформування дітей по найближчим до «Проліска» дитсадкам. У таких умовах вони не мають перебувати. Це неправильно», - поділилась враженнями від побаченого заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

З наступної неділі перевірки триватимуть у закладах на приєднаних територіях.  У серпні комісійні обстеження навчальних закладів планують провести депутати Покровської міської ради, громадськість.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

47

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

143

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію