• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Півріччя з моменту запуску проекту, спрямованого на інноваційний розвиток у нашому місті

eye

1244

05.08.2019 16:58

RSS

img

Сьогодні наша команда Покровськ Smart- City відзначає півріччя з моменту запуску проекту, спрямованого на інноваційний розвиток у нашому місті. Відправною точкою стала позиція Покровська у Рейтингу 100 прозорих міст, який заснували представники міжнародної неурядової організації Transparency International Ukraine у 2018 році.

На той час Покровськ посідав 89-е місце із 100 можливих. Об’єднавши зусилля усіх структурних підрозділів та за підтримки Покровського міського голови Руслана Требушкіна, ми почали рух у напрямку розвитку електронної демократії у місті.

За досить короткий проміжок часу нашій команді вдалося запровадити 9 найголовніших веб-сервісів, які спрямовані на підвищення якості та спрощення порядку отримання послуг від державних організацій загалом.

Варто підкреслити, що усі представлені веб-сервіси знаходяться на одній віртуальній платформі - “Smart-портал Покровської міської ради” - https://pokrovsk-rada.gov.ua/uk

З нього й почалася плідна праця з підвищення прозорості діяльності влади. 
Адже, прозорість - це не тренд. Це - необхідність!

Саме підзвітність та системна трансформація органів місцевого самоврядування згідно із викликам сучасності є запорукою економічного зростання та підвищення рівня інвестиційної привабливості міста.

Отже, наводимо перелік тих інструментів електронної демократії, які нам вже вдалося реалізувати і тих, над якими продовжуємо працювати:

Інвестиційний порталhttp://invest.pokrovsk-rada.gov.ua/uk Головний веб-сервіс міста для залучення інвестицій, пошуку бізнес-партнерів регіонального та міжнародного рівня, розвиток місцевих підприємницьких ініціатив, а також, майданчик для трьохсторонньої комунікації: влада-бізнес-суспільство. Метою проекту є залучення потенційних інвесторів до міста, а також направлення своїх пропозицій щодо розвитку бізнес-інфраструктури представниками малого та середнього бізнесу, для того, щоб поліпшити бізнес-клімат міста та подати свої проекти для пошуку інвестора.

Поіменне голосуванняhttp://edeputat.pokrovsk-rada.gov.ua/uk 
Основна перевага сервісу полягає в тому, що відстежити діяльність будь-якого депутата можна у режимі онлайн, а також переглянути, які рішення були підтримані, а які відправлені на доопрацювання.

Реєстр земель та комунального майна http://reestr.pokrovsk-rada.gov.ua/ 
Головна особливість даного веб-сервісу - можливість у онлайн-режимі відстежувати власників земельних ділянок, терміни дії укладених договорів щодо оренди об’єктів нерухомості, інформацію про публічні торги та перелік документів, необхідних для оформлення відповідних майнових прав.

Прозорий бюджет http://openbud.pokrovsk-rada.gov.ua/- це візуалізація дохідної та витратної частини місцевого бюджету.

Система оцінки якості послуг - https://quality.pokrovsk-rada.gov.ua/
Веб сервіс, націлений на покращення системи місцевого самоврядування, а також для виявлення та застосування досвіду кращих практик з надання послуг.

Інформаційна картаhttp://info.pokrovsk-rada.gov.ua/ Зручний та зрозумілий функціонал допоможе відшукати всі об'єкти соціальної, економічної та культурної сфери, які розміщені в одному додатку:
-дитячі садки, школи, інші навчальні заклади;
-медичні заклади, аптеки;
-банківські структури, бюджетні організації;
-провідні підприємства міста, місця дозвілля тощо.

Електронна мапа рекламних конструкційhttp://gmap.pokrovsk-rada.gov.ua/uk
Веб-сервіс містить інформацію щодо власників рекламних конструкцій, адреси їх розташування та термінів дії укладених договорів.

ГІС-мапа МАФівhttp://gmaf.pokrovsk-rada.gov.ua/uk Інноваційна та зручна платформа, де відображені всі малі архітектурні форми з детальною інформацією про них.

Завдяки напруженій та плідній співпраці усіх структурних підрозділів міської ради, сьогодні наше місто піднялося на 26-у сходинку Рейтингу “100 прозорих міст України”. 
Це впевнені кроки на шляху до великих перемог та досягнення поставлених цілей.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сергія Добряка нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня

З нагоди відзначення Дня Конституції на Донеччині відбулось урочисте нагородження керівників районних та міських військових адміністрацій. Серед отримувачів почесних відзнак – очільник Покровської громади Сергій Добряк.

eye

36

Новини громад

28 червня 2024 11:29

З нагоди Дня Конституції в Покровську відбулось нагородження активних мешканців громади

Сьогодні, 28 червня, в Покровську відзначають державне свято — двадцять восьму річницю від дня прийняття Конституції України, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави.

eye

61

Новини громад

28 червня 2024 10:45

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Днем Конституції України

Шановні мешканці Покровської громади! Щиро вітаю вас із національним святом – 28-ю річницею з дня прийняття Конституції України.

eye

36

Громада 1

28 червня 2024 08:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію