• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

З палатами та операційними: у Покровську облаштовують лікарню під землею 

eye

308

20.05.2024 18:43

Новини громад

img

В умовах воєнного стану та з загостренням ситуації на Донеччині,  вкрай важливим є питання облаштування укриттів на базі соціально значущих об’єктів. За підтримки компанії «Метінвест» такі простори безпеки вже з’явились в місцевих закладах освіти. Відтепер соціально-відповідальний бізнес допомагає убезпечити місцевих медиків та їх пацієнтів. 

І якщо в основному корпусі Покровської КЛІЛ облаштовують найпростіше укриття, то вже в перинатальному центрі впроваджують більш масштабний проєкт. Невдовзі за підтримки компанії «Метінвест» там з’явиться «лікарня під землею». 

Як розповів генеральний директор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін, колись приміщення цокольного поверху Центру готувалось під інфекційне відділення, тож вони вже заплановані, як медичні, і вже набагато легше там організувати площі для діагностики, лікування та надання екстреної допомоги. 

«На жаль, реалії сьогодення нам диктують умови – соціальні об’єкти, які дуже часто стають ціллю для ворога, а це школи, садочки та лікарні, дуже потребують укриттів. Тому зараз ведеться активне будівництво «Лікарні під землею», укриття, що буде створене на базі перинатального центру. Під час проведення ремонтних робіт ми зіткнулися з багатьма складнощами – логістика, доставка робітників, безпекові питання. Все це, звісно, впливає на терміни. Але ми все одно будемо продовжувати нашу роботу та прокладати шлях до Перемоги», – зауважив генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко. 

Під землею медики планують розмістити 2 операційні, палати реанімації, інтенсивної терапії, рентген, КТ та інше діагностичне обладнання. Облаштувати приміщення таким чином, щоб проводити невідкладні операції та надавати допомогу пацієнтам за будь-яких умов.

Крім того, в рамках проєкту буде облаштовано санпропускник, який дозволить управляти потоками пацієнтів залежно від важкості поранень та отриманих травм. 

«Обсяг робіт великий з боку інженерних рішень. Приміщення потребує очищення повітря, зволоження та кондиціонування. Буде потужна вентиляція, автономне електро- та водопостачання. Важко, але важливо, бо це дозволить надавати допомогу пораненим та можливість лікарям виконувати складні операції», – зазначив представник підрядної організації Максим. 

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк підкреслив, що облаштування укриттів в реаліях сьогодення – це безпека пацієнтів та медиків.

«Ми працюємо над тим, аби всі наші мешканці могли себе убезпечити. І громада дуже вдячна компанії Метінвест за те, що пацієнти матимуть змогу знаходитися у безпеці та неприпинно отримувати медичні послуги. Сьогодні це надійні укриття, а після перемоги приміщення будуть використовуватися для нужд лікарні, тож не тільки про безпеку, а й про розвиток», – зазначив Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Від БО «Янголи спасіння» мешканці Шевченківського СО отримали будівельні набори для відновлення житла після обстрілу

Благодійний фонд «Янголи Спасіння» та його партнери продовжують підтримувати постраждалих мешканців, забезпечуючи їх необхідними ресурсами для відновлення житла та подолання наслідків війни.

eye

20

Громада 1

21 червня 2024 15:01

Покровськ відзначив День фермера: вдячність за хліб і шана працьовитим рукам

19 червня Покровська громада урочисто відзначила День фермера – свято, присвячене людям, які своєю важкою працею годують нашу країну.

eye

32

Громада 1

21 червня 2024 13:45

Комісія розподілила гуманітарну допомогу від БО «Янголи спасіння»

Сьогодні під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулося чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги.

eye

35

Громада 1

21 червня 2024 13:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію