• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Збільшити чи зменшити: Як регулюється щомісячне аліментне забезпечення

eye

96

10.05.2024 09:35

Новини громад

img

З часом визначеного розміру аліментів може стати недостатньо для повноцінного фінансового забезпечення дитини. Про збільшення обсягів щомісячних грошових нарахувань батьки можуть домовитись самостійно, або ж звернутися до суду із відповідною заявою.

Якщо порозуміння не досягти, то для аргументації своєї позиції сторонам слід надати:

  • докази зміни матеріального стану (довідки про доходи батьків, кредитні договори, будь-які інші документи, які можуть бути підтвердженням зміни матеріального становища, його погіршення або покращення);
  • докази погіршення або поліпшення здоров’я (медичні довідки, висновки лікарів, історії хвороби, рекомендації лікарів щодо необхідності лікування);
  • докази, що підтверджують зміну сімейного стану (наприклад, народження дітей у платника аліментів, додаткові витрати на утримання своїх непрацездатних батьків).

Разом з тим, існують підстави для зменшення розміру аліментних надходжень. Подібне можливе, коли платник у судовому порядку доведе, що його кошти витрачаються не за призначенням. Звіт органу опіки та піклування є одним зі способів законно довести свої побоювання. Так, за заявою платника аліментів (крім тих, які мають заборгованість) інспекційні відвідування одержувача аліментів здійснюються органом опіки та піклування позапланово, але не більше одного разу на три місяці.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

З палатами та операційними: у Покровську облаштовують лікарню під землею 

В умовах воєнного стану та з загостренням ситуації на Донеччині,  вкрай важливим є питання облаштування укриттів на базі соціально значущих об’єктів.

eye

52

Новини громад

20 травня 2024 18:43

Комфорт та зручність для пасажирів: КП «Покровськавто» продовжує заміну старих зупиночних павільйонів на нові

У Покровську вже не перший місяць активно тривають роботи з оновлення місць очікування громадського транспорту.

eye

42

Громада 1

20 травня 2024 15:30

Волонтерство під час війни: об’єднані зусилля заради Перемоги

Волонтерство під час війни набуло особливого значення, ставши незамінною складовою виживання та підтримки громадян. У цей важкий період волонтери виконують критично важливу роботу, забезпечуючи постачання харчових продуктів, медикаментів, одягу.

eye

32

Новини громад

20 травня 2024 14:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію