• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У складі делегації перших керівників Донеччини Сергій Добряк взяв участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів

eye

146

10.05.2024 09:15

Громада 1

img

9 травня у Києві відбувся Другий Міжнародний Саміт міст та регіонів. Цьогорічний захід, як і попередній, проходив під гаслом  «As strong as united».

Перед учасниками саміту виступили Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, представники Уряду, громад, Євросоюзу, Ради Європи, а також представники 18 країн світу.

У роботі саміту взяла участь й делегація Донецької області, очолювана заступником голови Донецької обласної державної адміністрації Олександром Шевченком, до складу якої також увійшли керівники громад регіону, зокрема, й Покровської, яку представляв Сергій Добряк. 

Ключовими темами, які обговорили учасники під час панельних дискусій, стали: 
 • Відновлення та розвиток громад і територій під час війни та у повоєнний період.
 • Європейська інтеграція України: досягнення, виклики та перспективи у регіональному вимірі.
 • Внутрішньо переміщені особи: гуманітарний виклик.
 • Реабілітація жертв війни: медичний, психологічний та соціальний аспекти.
Основною ідеєю Саміту є мобілізація підтримки українських громад на горизонтальному рівні з боку іноземних міст та регіонів-партнерів, пошук нових партнерів, підвищення уваги до українських громад, посилення «українського порядку денного» на рівні європейських муніципалітетів.

«Маємо зробити все, щоб якнайшвидше завершити (і завершити справедливо!) цю російську війну, яка триває на території України, але ставить своєю мішенню всю Європу, європейську єдність, весь європейський проєкт, — на цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський. – Зараз для Європи точно такий же вирішальний час, який був, тоді, коли сучасний проєкт об’єднаної та мирної Європи лише починався». 

Президентка Європарламенту Роберта Мецола у своєму виступі нагадала обіцянку зробити Україну повноцінним членом ЄС. За її словами, український шлях до ЄС багато в чому унікальний, оскільки треба враховувати необхідність відбудови інфраструктури і економіки.
«Ми повернемося і відбудуємо разом, бо Україна – то Європа, а Європа – то Україна», – сказала вона.

Результатом заходу стало підписання нових угод у рамках міжнародного територіального співробітництва з громадами з Німеччини, Польщі, Словаччини, Молдови, а також ухвалення підсумкової Декларації саміту.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію