• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Порядок надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю внаслідок війни

eye

163

07.05.2024 11:12

Новини громад

img

Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, які проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

Перелік пільг особам з інвалідністю внаслідок війни визначений статтею 13 Закону України від 22.10.1993 № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» https://is.gd/uJyQrg 

Особам з інвалідністю внаслідок війни та прирівняним до них особам надається 100 % знижка

  • плати за користування житлом (квартирна плата);
  • плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання;
  • вартості палива, у тому числі рідкого, у межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення.

Площа житла, на яку надається знижка, становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, надається 100 % знижка за користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. метри на кожну особу, яка має право на знижку плати, та 21 кв. метр на сім'ю).

Площа житла, на яку нараховується 100 % знижка, визначається в максимально можливому розмірі в межах загальної площі житлового приміщення (будинку) згідно з нормами користування (споживання) незалежно від наявності в складі сім'ї осіб, які не мають права на знижку плати.

Якщо в складі сім'ї є особи, які мають право на знижку плати в розмірі, меншому ніж 100 %, відповідна знижка плати спочатку обчислюється в максимально можливому розмірі 100 %.

 

Більше новин та актуальної інформації дивіться на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області:

сайт — https://www.pfu.gov.ua/dn

фейсбук-сторінка — https://www.facebook.com/dn.pfy

телеграм-канал — https://t.me/PensFond_dn

ютуб-канал — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn

TikTok — https://www.tiktok.com/@gu_pfu_dn

інстаграм — https://www.instagram.com/gu.pfu.dn

 

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

39

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

90

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

52

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію