• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

eye

1471

02.05.2024 13:20

Громада 1

img

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років. Одним із ключових інструментів забезпечення цього захисту є опікунська рада, яка діє при військовій адміністрації.

Наразі в місті Покровськ налічується 59 недієздатних осіб, яким рішенням суду призначені опікуни. Зі свого боку опікунська рада забезпечує постійний контроль за добробутом підопічних та діяльністю опікунів.

«Відвідуючи недієздатних осіб, члени опікунської ради переконуються в їхньому належному обслуговуванні, оскільки іноді виникають випадки, коли опікуни не виконують належним чином свої обов'язки, навіть залишають своїх підопічних та виїжджають за кордон. У разі невиконання опікуном своїх обов'язків розглядається питання про його заміну», – пояснила керівниця УСЗН Ірина Бонзюх.

Зараз громадяни, які є опікунами, звільнені від військової служби, тому питання їх призначення знаходиться під пильним контролем опікунської ради. Важливо зазначити, що опікун несе повну відповідальність за управління майном свого підопічного, включаючи отримання та правильне використання пенсійних виплат та інших фінансових допомог.

Нині, у зв'язку зі складною безпековою ситуацією, опікунська рада також допомагає опікунам з евакуацією та продовжує забезпечувати соціальний захист недієздатним особам.

Опікунська робота вимагає великої уваги та пильності, оскільки стосується важливих аспектів життя недієздатних осіб та має власну специфіку. Однак, вона є невіддільною складовою системи соціального захисту населення та допомагає забезпечити підтримку та захист тих, хто знаходиться у вразливому стані.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

41

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Представники закладів культури Покровської громади зібрались на спільний семінар

Сьогодні під головуванням начальниці відділу культури та ОКС Олени Олехнович відбулось засідання-семінар для працівників клубних закладів, під час якого були оговорені нагальні питання роботи сфери культури та намічені плани на майбутнє.

eye

143

Громада 1

15 травня 2024 16:20

У Покровську формують персональний склад координаційної ради з питань національної ідентичності

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулось засідання ініціативної групи з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Покровській міській раді

eye

70

Громада 1

15 травня 2024 11:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію