• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

eye

203

01.05.2024 14:56

Новини громад

img

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

У зв’язку із наближенням лінії фронту пані Деніз поцікавилась роботою представників кластерних координаторів ООН в Покровську та їх спроможністю закривати наявні потреби місцевих мешканців. 

«Ситуація дійсно загострюється. Люди стурбовані. Із сусідніх громад, які постійно потерпають від обстрілів, масово евакуюються мешканці: частково - за допомогою волонтерів та самостійно, частково через обласний евакуацій пункт. Тож є потреба в індивідуальних наборах гігієни - для людей, які відправляються потягом до більш безпечних регіонів та тих, хто перебуває в шелтері та чекає на евакуацію», – зауважив Сергій Добряк.

Надважливим питанням для всього регіону, зокрема й для Покровської громади, залишається водопостачання. Через руйнування Карлівського водосховища, населені пункти Донеччини залишилась без води. Пошук альтернативних її джерел є пріоритетним завданням як для обласної, так і місцевої влади. 

За словами Сергія Добряка, вода є вкрай необхідною для сталого проходження майбутнього опалювального сезону, який через активні бойові дії може опинитись під загрозою.  

«Спільно з Донецькою ОДА та міжнародними партнерами ми працюємо над розробкою важливих «водних» проєктів – ця робота триває в рамках підготовки до зими. В Покровській громаді облаштовано 308 свердловин, які в моменти відсутності централізованого водопостачання дуже «рятують». Потреба в таких локальних альтернативних джерелах водопостачання існує і на сьогодні. Крім того, ми вже зараз готуємось до зими і маємо забезпечити наших мешканців деревиною або фінансовою допомогою для придбання побутового палива», – додав начальник Покровської МВА.

Координаторка ООН в Україні Деніз Браун погодилась, що вже зараз громади мають готуватись до зимового періоду та попіклуватись про своїх мешканців.

«Підготовка до зими – це та нагальна тема, яку я постійно підіймаю під час зустрічей з керівниками міст та областей України, і буду озвучувати донорам. Війна триває і ворог продовжує нищити критичну інфраструктуру країни, тож ми спрямовуємо свої зусилля на підтримку українців в цій боротьбі»,- зауважила пані Деніз. 

Серед нагальних потреб, які також були озвучені керівниками Покровської громади – поповнення матеріального резерву будівельними матеріалами – необхідність в шифері та ОSB-листах, які комунальники використовують для відновлення пошкоджених обстрілами будівель; евакуація соціально-незахищених верств населення, які знаходяться під опікою терцентру, їх подальше розміщення в спеціалізованих установах та підтримка ВПО в місцях їх компактного проживання. 

«Ми розуміємо всі ваші проблеми та потреби. На жаль, роботи стає все більше, а ресурсів не так багато. Але, не зважаючи на ситуацію, ми продовжуємо співпрацю з Донеччиною, зокрема Покровською громадою, в нас тісні взаємовідносини з гуманітарними місіями, тож структури ООН працюватимуть й надалі та підтримуватимуть мешканців регіону», - звернулась до керівників військової адміністрації Деніз Браун. 

Своєю чергою, Сергій Добряк подякував пані Деніз за вагому підтримку та зазначив, що, незважаючи на евакуацію, в Покровській громаді залишається більше половини  мешканців, а отже потреба у  гуманітарній допомозі залишається.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

58

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію