• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Понад 100 дітей з Покровської громади відпочили та отримали психолого-соціальну допомогу в санаторії на Закарпатті

eye

164

30.04.2024 12:30

Громада 1

img

У зв'язку зі складною ситуацією, пов'язаною із воєнним станом, забезпечення належного захисту та добробуту дітей є одним із пріоритетних завдань для Покровської МВА.

Так, з метою надання психолого-соціальної підтримки та організації змістовного відпочинку, діти з Покровської громади отримали можливість перебувати у санаторії «Прикарпатський», що розташований у мальовничому місті Яремче.


Увесь логістичний маршрут та перебування в санаторії надаються безкоштовно для дітей завдяки підтримці Благодійного Фонду «Співдружність України», волонтерів, Донецької обласної військової адміністрації та Покровської МВА.

Можливість відпочивати надається дітям віком від 7 до 15 років, тобто учням 1-9 класів. Тривалість перебування становить 31 день.

Під час перебування в санаторії діти мають можливість здобувати якісну освіту: офлайн-навчання проходить у приміщенні школи на території санаторію, а також діти можуть відвідувати онлайн-заняття у спеціально відведеному класі. Крім того, діти знайомляться з побутом та традиціями мальовничої Гуцульщини та беруть участь у цікавих екскурсіях.

Перша група дітей відправилась до санаторію в лютому. До сьогодні там відпочили вже понад 100 дітей з нашої громади.


«Діти мають змогу брати участь в майстер-класах, відвідувати музеї, парки, сквери, подорожувати. Оскільки благодійна організація «Співдружність України» домовляється з керівникам закладів, то для наших діток це все безкоштовно. Там є вихователі, які з ними на постійній основі. Звичайно, в період навчання вони знаходяться в класах, де навчаються, а потім для дітей організовується відпочинок та дозвілля», — зазначила головний спеціаліст з питань загальної середньої освіти Ольга Садикова.

Самі діти говорять, що дуже раді такій можливості, адже вони можуть відпочити, оздоровитися, пізнати та побачити нове, і що найголовніше – поспілкуватись з однолітками.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

47

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

23

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

55

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію