• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

eye

116

23.04.2024 12:17

Новини громад

img

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового особистісного зростання та підтримання особистісних ресурсів практичних психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра «Ключ від стресу». 

Цей захід зібрав практичних психологів закладів освіти всієї громади, які безпосередньо працюють за фахом. Загалом у громаді діє 12 практичних психологів, але через певні обставини на захід змогли завітати лише 10 з них.

Протягом гри освітяни шукали ключі, які дозволять знижувати негативні наслідки стресу та підтримувати своє психічне й ментальне здоров'я.
Аби додати до гри елемент змагання, учасники поділилися на дві команди, успіхи яких оцінювали члени журі.

«Існує такий жартівливий вислів, що кожному психологу потрібен свій психолог. Але в цьому жарті є частка істини, тому що передусім наші фахівці  теж люди, власні ресурси яких не безмежні. І такі зустрічі, коли є можливість поспілкуватися наживо, підтримати один одного, поділитися позитивними емоціями — дійсно наповнюють ресурсом, яким потім можна ділитися та  підтримувати всіх учасників освітнього процесу в Покровській громаді. Сподіваємося, що в такій невимушеній атмосфері ми зможемо нагадати основні ключі від стресу, які пропонують нам науковці», — поділилась враженнями психолог КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Покровської міської ради Інна Талаш.

За словами однієї з учасниць квесту, психолог — це помічник, який допоможе, вислухає, підтримає, а зміст зустрічі залишиться конфіденційним.

«Я працюю психологом вже понад 6 років. Для мене ця професія — про емпатію, спілкування з дітьми та дорослими. Це коли є такий зворотний зв'язок між людьми. Це про довіру. Зі сторони може здатися, що це досить легка професія, проте іноді буває дуже важко розговорити людину та встановити контакт. Я люблю спілкуватися з людьми, тому обрала для себе психологію. Працюємо здебільшого в дистанційному форматі, надаємо консультації всебічно, в рамках робочого часу. Ми працюємо для того аби допомогти, і будемо раді, якщо до нас будуть звертатися та ми зможемо підтримати людину», — розповіла психолог закладу освіти селища Лисівка Катерина Іванова.

Також покровські фахівці з ментального здоров’я зауважують, що зараз значно збільшилась кількість звернень від батьків у зв'язку зі змінами в поведінці дітей. Зокрема, вони відмічають, що діти перестали спокійно спати та проявляють апатію до навчання. Батьки звертаються до психологів із запитами про те, як підняти настрій своїм дітям та виховати в них психологічну стійкість у домашніх умовах. Ці питання стали найбільш актуальними у зв'язку з війною, і психологи намагаються знайти ефективні шляхи підтримки батьків та дітей у ситуації, що склалась.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

19

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

17

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію