• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

На сьогодні стихійні сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для нашої країни, а й для людства в цілому

eye

113

23.04.2024 11:34

Новини громад

img

Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, – до появи десятків тисяч несанкціонованих звалищ. Саме стихійні сміттєзвалища є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища, і кількість їх щороку зростає. Навколишні посадки, балки нашої громади обросли несанкціонованими звалищами.

Покровська міська військова адміністрація нагадує, що Законом України «Про управління відходами» посилено відповідальність за забруднення відходами об’єктів навколишнього середовища.

Відповідно вимогам чинного законодавства:

  • - за забруднення відходами ґрунтового покриву;
  • - розміщення в несанкціонованих місцях побутових, промислових, будівельних відходів, відходів від знесення будинків та споруд ;
  • - утворення стихійних сміттєзвалищ в межах населених пунктів і поза ними (полезахисних лісосмугах, посадках, балках тощо), винуватець – власник викинутих відходів не лише сплачує штраф, а і:
  1. · відшкодовує всі витрати на пошук винуватця (в разі проведення пошукових дій);
  2. · відшкодовує витрати на збирання та перевезення відходів зі стихійного звалища ;
  3. · відшкодовує збитки, спричинені довкіллю, внаслідок забруднення відходами об’єктів навколишнього середовища.

Окремо наголошуємо, що відповідно викладеним в ЗУ «Про управління відходами» вимогам, визначення розміру шкоди, заподіяної навколишньому середовищу, та нарахування збитків здійснюється спеціалістами Державної екологічної інспекції, які залучаються до розслідування.

Також, звертаємо увагу, що лише вартість відшкодування збитків за засмічення ґрунтів може скласти від 5 970,00 грн. до 27 225,90 грн. за 10 м2 засміченої землі, в залежності від категорії землі і об’єму відходів.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Безпека і творчість: підбито підсумки обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості у Покровську

Визначено переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», який проводився громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

eye

35

Громада 1

01 липня 2024 09:35

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

77

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Для зручностей пасажирів: фахівці КП “Покровськавто” встановили зупинку громадського транспорту навпроти парку “Ювілейний”

Під час нещодавнього прийому начальника Покровської МВА Сергія Добряка з мешканцями, було озвучено прохання щодо облаштування зупинки громадського транспорту саме в цій частині міста.

eye

22

Громада 1

28 червня 2024 18:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію