• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді триває формування координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

eye

113

22.04.2024 15:25

Громада 1

img

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулося засідання ініціативної групи щодо формування персонального складу координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності. 

Під час засідання члени ініціативної групи визначили та затвердили кількісний склад координаційної ради, а також визначили відповідальну особу, форму подачі документів та затвердили перелік документів для включення до складу координаційної ради. 


Крім того, було затверджено зміст з оголошення щодо формування персонального складу координаційної ради. 

«Сьогодні плідно попрацювала робоча група зі створення координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності. Це новий дорадчий орган, який буде сформовано у Покровській громаді. Раніше у нас функціонувала рада з питань національно-патріотичного виховання. Робота новоствореної ради регламентується Постановою Кабінету міністрів України та має ширше представництво громадських інституцій. Впевнена, що буде якісний, діяльний склад, і ми зможемо ефективно працювати по-новому, але вже з тими фундаментом, який напрацьований у попередні роки», — зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. 

Координаційна рада з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган, який створюється з метою участі в оцінюванні ефективності державної політики у сфері утвердження українського національної та громадянської ідентичності та сприяє координації діяльності суб'єктів відносин у зазначеній сфері на території Покровської громади. 

До складу координаційної ради може бути делеговано не більш як по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства, у тому числі громадянського об'єднання ветеранів війни та місцевого медіа. Строк повноважень складу координаційної ради становить 2 роки. Члени координаційної ради беруть участь у її роботі на громадських засадах. 

Основними завданнями координаційної ради є сприяння здійсненню повноважень місцевого органу виконавчої влади у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, співпраця з інститутами громадянського суспільства, які ведуть діяльність у вище зазначеній сфері та висвітлення їх діяльності. А також провадження інформаційно-просвітницької діяльності, удосконалення нормативно-правової бази, визначення шляхів і способів вирішення питань, що виникають під час реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. 

«Сьогодні ми обговорили низку важливих організаційних питань, щоб громадським організаціям та установам був зрозумілий алгоритм включення до складу ради. Під час засідання ми також узгодили строки подання документів – це, згідно із законодавством, 14 днів з дати публікації оголошення. Роботи ще чимало, тож рухаємося далі», — зазначила заступниця начальника управління сім’ї, молоді та спорту Яна Штурхецька.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію