• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Донеччина-Закарпаття: співпрацю між Покровською та Хустською громадами закріплено меморандумом

eye

53

18.04.2024 16:55

Новини громад

img

18 квітня у м.Тячів, що на Закарпатті, відбувся об’єднаний Форум місцевого самоврядування та громадянського суспільства «Згуртовані і спроможні громади – міцний тил і запорука нашої Перемоги», присвячений 10-річчю  реформи децентралізації в Україні.  

Серед учасників Форуму – представники регіональної і центральної влади, парламентарі, керівники провідних експертних громадських організацій Закарпатської області, представники програм і проєктів міжнародної технічної допомоги, науковці УжНУ. Покровську громаду на заході представляв начальник Управління стратегічного планування, зовнішніх зв’язків та комунікацій Покровської МВА Олег Фролов.

Під час заходу були підбиті підсумки першого десятиріччя децентралізаційної реформи на Закарпатті та намічені плани на майбутнє. 

За словами Олега Фролова, з початку повномасштабного вторгнення Покровська  громада тісно співпрацює з громадами Закарпаття в питаннях розміщення внутрішньо переміщених осіб з Донеччини, зокрема і Покровської громади, та надання їм всебічної допомоги у вирішенні соціально-побутових питань.

 «У місті Хуст працює один з чотирьох гуманітарних хабів «Єднання» Покровської МВА, на обліку в якому перебуває близько 600 ВПО з Покровського району, Бахмутської та Вугледарської громад Донецької області. До села Нересниця, що у Тячівському районі було релоковано центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя».

Перебуваючи в безпечному середовищі, серед мальовничої природи Закарпаття, наші вихованці продовжують навчання та мають нагоду оздоровитись», – зауважив начальник Управління стратегічного планування, зовнішніх зв’язків та комунікацій Покровської МВА Олег Фролов.

Зважаючи на важливість і актуальність  консолідації зусиль, спрямованих на вирішення проблемних питань, пов’язаних з  діяльністю гуманітарного хабу «Єднання» у місті Хусті та допомогу ВПО,  а також задля пришвидшення Перемоги та реалізації планів повоєнного відновлення і відбудови країни, під час Форуму між Покровською та Хустською громадами підписано меморандум про взаємодію, співпрацю і партнерство. 

Сторони домовились про залучення представників обох громад до спільного планування поточної діяльності Гуманітарного хабу «Єднання» у місті Хусті Покровської МВА з урахуванням реальних потенційних можливостей Хустської міської ради: створювати спільні робочі групи задля вирішення проблемних питань проживання і життєдіяльності цільової групи ВПО, якими опікується Гуманітарний хаб «Єднання», залучаючи до їх роботи громадські та благодійні організації Закарпаття; здійснювати узгоджені взаємні візити і поїздки з метою ознайомлення і вивчення досвіду управління розвитком територіальних громад в кризових умовах воєнного стану.

Дякуємо Закарпаттю за прихисток наших земляків!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

77

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

63

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію