• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську провели комісійне обстеження пам’ятників та братських могил

eye

64

17.04.2024 12:55

Громада 1

img

3 метою шанобливого ставлення до пам'яті загиблих воїнів у роки Другої світової війни та відповідно до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом У Другій світовій війні 1939-1945 років» в місті створено комісію з проведення обстеження пам’ятників та братських могил на території Покровської ТГ. Щорічно, напередодні Дня Пам'яток історії та культури, члени комісії здійснюють облік та огляд всіх пам'ятників та братських могил, розташованих на території Покровської ТГ. До її складу увійшли представники відділу культури та ОКС, житлово-комунального відділу та КП «БКП».

«Щоб забезпечити належний догляд за цінними об'єктами нашої історії та культури, які останні роки страждають не лише від часу, а й від ворожої агресії з боку рф, у складі комісії люди, які спільними зусиллями можуть підтримувати наші пам'ятки в належному стані. Це є важливою складовою збереження історичної пам'яті та формування національної свідомості», — розповіла начальниця Покровського міського відділу культури та ОКС Олена Олехнович.

За словами головного інженера КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» Юрія Кія, найпроблемнішими місцями пам'яток історії є ті, які зазнали пошкоджень внаслідок нещодавніх обстрілів.

«Всі пам'ятники та братські могили, які знаходяться на балансі нашого комунального підприємства, ми щорічно приводимо до належного стану. Є бригада фахівців, до складу якої входить 8 осіб. Вони проводять відновлювальні роботи, а також роботи з благоустрою території. До травня місяця плануємо навести лад на всіх пам'ятниках, які є в громаді», — зазначив Юрій Кій.

Першочергово, роботи із благоустрою та відновлення пам'ятників планують розпочати в місті Покровськ, потім - по старостинським округам громади, де це буде необхідно. Загалом на території Покровської громади налічується 35 пам'яток історії, які знаходяться під охороною держави. Переважно, це братські могили та пам'ятні знаки на честь загиблих під час Другої світової війни. 

«Україна — держава з багатовіковою історією та культурою. Кожна епоха залишає нам у спадщину пам'ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи особистість. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки — перлини української землі. В умовах агресії російської федерації та ведення потужних воєнних дій на українських землях, пам'ятки культурної спадщини опинились в загрозливому стані, та значно постраждали», — зазначила провідний методист методичної служби відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Людмила Терпелюк.

Під час обстеження комісія оцінила стан історичних об’єктів та визначила існуючу потребу в проведенні робіт щодо їх відновлення.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Понад 100 дітей з Покровської громади відпочили та отримали психолого-соціальну допомогу в санаторії на Закарпатті

У зв'язку зі складною ситуацією, пов'язаною із воєнним станом, забезпечення належного захисту та добробуту дітей є одним із пріоритетних завдань для Покровської МВА.

eye

42

Громада 1

30 квітня 2024 12:30

Колектив Родинського старостату пройшов навчання зі стресостійкості

У рамках проєкту «Негайне реагування на надзвичайні ситуації із збереження життя з урахуванням гендерних аспектів та захисту постраждалого від конфлікту населення на сході України» Перша психологічна допомога» представники ГО «Аваліст» провели для предста

eye

17

Громада 1

30 квітня 2024 11:55

Громадськість продовжує забезпечувати медичні заклади Покровська гуманітарною допомогою

Завдяки активній діяльності представників Громадської ради була успішно організована нова доставка гуманітарного вантажу для медичних закладів міста.

eye

44

Громада 1

29 квітня 2024 16:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію