• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Діалог влади та громад: Сергій Добряк взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

eye

77

12.04.2024 19:30

Новини громад

img

12 квітня відбулось засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України. На ньому очільники територіальних громад мали можливість напряму поставити питання представникам уряду у форматі онлайн та ознайомити учасників Конгресу з поточною ситуацією в громадах.

У заході взяли участь члени уряду та начальники обласних військових адміністрацій, дипломатичні представники держав-сусідок і партнерів України, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, а також президентка Бундесрату Федеративної Республіки Німеччина Мануела Швезіг. Загалом були присутні 160 членів Конгресу, зокрема 78 очільників міст, сіл і селищ. Іще понад 1500 учасників приєдналися онлайн.

Серед учасників заходу – і начальник Покровської МВА Сергій Добряк. Звертаючись до Президента та членів конгресу він зауважив, що Покровська громада – це західні «ворота» Донеччини. Наразі Покровськ є тиловим містом, хоча і розташований на відстані близько 30 км до лінії фронту. Саме тому громада регулярно стає об’єктом російських обстрілів.

«За 779 днів війни територія Покровської громади була обстріляна 64 рази, поранень різного ступеня важкості отримали 244 особи, 29 людей загинуло. Для допомоги постраждалим у нас запроваджено декілька програм – ми надаємо одноразову матеріальну допомогу 80 тисяч гривень за зруйноване житло і 100 тис. грн., якщо загинули люди. Успішно реалізується державна програма «єВідновлення»: 343 власника пошкодженого майна вже отримали компенсацію на загальну суму більше 30 млн. грн.; 39 власників зруйнованого житла отримали сертифікати на суму понад 45 млн. грн.», - зауважив Сергій Добряк.

Окрему увагу було приділено водозабезпеченню мешканців Донеччини. Через постійні обстріли та пошкодження дамби Карлівського водосховища, відбувається неконтрольований скид води до річки Вовча. Підвищення рівня води може призвести до підтоплень населених пунктів декількох громад.

«Пошкодження Карлівської фільтрувальної станції та дамби унеможливлює забезпечення водопостачання для всіх населених пунктів західної частини області. Проте завдяки реалізації в 2023 році спільного проєкту з облдержадміністрацію та Мирноградською громадою щодо будівництва альтернативного джерела водопостачання, наразі мешканці Покровської та Мирноградської громад мають змогу отримувати воду за графіком».

Очільник громади також зазначив, що не дивлячись на відносно спокійну ситуацію в громаді сьогодні, спільними зусиллями обласної адміністрації, сусідніх громад, бізнесу при взаємодії з інженерними військами триває будівництво військових фортифікаційних споруд ліній оборони на ключових напрямках бойових дій на Донеччині.

«На виконання поставлених задач з будівництва військових інженерно-технічних та оборонних споруд у Покровському районі з місцевого бюджету ми виділили близько 14,5 млн. грн., від бізнесу мобілізовано близько 52 млн. грн. додаткових ресурсів. Ми всі розуміємо важливість таких заходів, і тому всі сили місцевих влад направлені на допомогу військовим. Дякуємо нашим захисникам, віримо у перемогу та найскорішу відбудову та процвітання нашої рідної Донеччини!», - додав начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

66

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

14

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

56

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію