• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники Покровської МВА зустрілися з представниками Water Mission для обговорення «водного питання»

eye

63

11.04.2024 11:50

Громада 1

img

Відбулась зустріч керівників Покровської районної та міської військових адміністрацій з представниками Water Mission Ukraine, а також Івон Мюлер, представницею посольства Швейцарії.

З перших днів повномасштабного вторгнення одним із нагальних питань громади є пошук альтернативних джерел водопостачання. Через активні бойові дії Карлівське водосховище, яке знаходиться на лінії зіткнення, себе вже вичерпало. До того ж до значних пошкоджень систем водопостачання та водовідведення приводять екстрені відключення електроенергії.

Як зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк, враховуючи динаміку воєнних подій та невизначену ситуацію на міжнародній арені, громаді вже сьогодні потрібно самостійно дбати про власне водозабезпечення.

«Протягом двох років ми проводимо роботи з автономізації нашого міста в плані водопостачання. Зокрема, самостійно, разом з мешканцями громади облаштували вже 292 свердловини з технічною водою в місті Покровськ», — зазначив Сергій Добряк.

Зараз Покровська громада отримує воду з кількох альтернативних джерел. Використовуємо метод очищення шахтних вод.

«Ми розуміємо що найближчі роки повинні розраховувати лише на власні сили. Тому ми просимо про допомогу. З цією метою вже зроблено значні зусилля щодо розробки коротко- та довгострокових планів, які передбачають будівництво накопичувачів у місті Покровську та Родинському на 30 000 та 3000 метрів кубічних відповідно. Адже стабільне водопостачання необхідне й також для сталої роботи котелень в громаді», — додав очільник громади.

Нагадуємо, що з метою недопущення гуманітарно-техногенної катастрофи, забезпечення можливості надання безкоштовної води мешканцям у травні 2022 року підписано меморандум між Покровською міською радою та Благодійною організацією «Water Mission», який пролонговано з Покровською міською військовою адміністрацією на 2023 та 2024 роки. В рамках реалізації такої співпраці було облаштовано 9 стаціонарних точок роздачі очищеної питної води, які оснащені системами зворотного осмосу.

«Покровською районною мікробіологічною лабораторією для перевірки на відповідність санітарно-мікробіологічним показникам, періодично, згідно з вимогами, проводиться аналіз воду зі свердловин. Своєю чергою, представники благодійної організації «Water Mission» проводять роботи з обслуговування точок видачі води, за що їм велика дяка», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Сергій Добряк також щиро подякував представникам благодійної організації за безцінну роботу, яку вони виконують на користь мешканців Покровської громади. Також керівник військової адміністрації запропонував розглянути питання облаштування артезіанських свердловин та мобільної пересувної очисної станції для забезпечення громади водою. 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

49

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

53

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію