• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Узгодженість дій заради допомоги мешканцям громади: відбулась апаратна нарада керівників МВА

eye

95

10.04.2024 20:05

Новини громад

img

Сьогодні, 10 квітня, під керівництвом начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулася апаратна нарада, присвячена обговоренню актуальних питань, пов'язаних з функціонуванням громади у зв'язку зі збитками, завданими в результаті останніх обстрілів з боку рф.

Основною темою обговорення стала ліквідація наслідків нещодавньої ворожої атаки, що призвело до значних пошкоджень майна та інфраструктури на території громади.

У результаті обстрілу, який стався в ніч з 4 на 5 квітня, у Покровську пошкоджено 39 багатоквартирних будинків та понад 50 приватних домогосподарств.

За словами заступника очільника громади Олексія Стебеля, наразі проводиться обстеження та складання актів пошкоджених та зруйнованих будівель. Комісією вже складено 58 актів.

Роботи з ліквідації наслідків обстрілу у місті виконували три бригади  загальною кількістю 15 осіб. За їх допомогою листами OSB «закрито» понад 100 вікон.

Крім того, роботи з евакуації майна зі зруйнованих будівель проводило КП «Покровськавто». Волонтери ГО «Янголи спасіння» надали мешканцям 50 будівельних наборів для самостійного усунення пошкоджень та зашили вікна у двох приватних будинках.

Для виконання робіт комунальниками було використано значну кількість будівельних матеріалів, зокрема 55 листів OSB, тарпаулін площею 360 м2, 100 штук рейок, 1000 штук саморізів по дереву.

На жаль, обстрілу також зазнало село Пушкіне, де було пошкоджено 20 приватних домогосподарств. Місцевим жителям було надано 10 будівельних наборів від  ГО «Янголи спасіння» для самостійного усунення наслідків пошкоджень та відновлення житлових приміщень.

«Крім того, комунальники Покровської громади ведуть активну ліквідацію аварійних ситуацій, що виникають на внутрішніх комунікаційних мережах. Ці ситуації безпосередньо пов'язані з обстрілами у Покровському районі. Бригади фахівців працюють, щоб оперативно відремонтувати будь-які пошкодження і забезпечити безперебійну роботу комунальної інфраструктури. Також допомагають у вирішенні цих проблем громадські організації. Велика вдячність за цю роботу», — зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Продовжуються активні роботи з відсипання аварійних ділянок доріг доменним шлаком. Учора роботи вже були розпочаті в Першотравневому старостинському окрузі. 

Фахівці КП «Покровськтепломережа» також не зволікали й розпочали плідну роботу з підготовки котелень до майбутнього опалювального сезону, щоб забезпечити сталу роботу опалювальних систем. 

За словами заступниці начальника військової адміністрації Маргарити Ідрісової, медичні та освітні установи громади продовжують працювати у штатному режимі, надаючи необхідні послуги населенню. 

Також в Покровській громаді тривають евакуаційні заходи для цивільного населення. Як підкреслює Микола Шабельник, евакуація надає можливість людям уникнути небезпеки та зберегти своє життя в умовах конфлікту. Так, загалом з початку повномасштабного вторгнення евакуаційним потягом було перевезено 25920 особи. 

Під час наради також було наголошено на тому, що стихійна торгівля є забороненою у місті. 

Присутні обговорили, що ця проблема потребує посиленого контролю, який здійснюють працівники КП "Муніципальна служба правопорядку". Заходи з регулювання та нагляду за торгівлею проводяться систематично з метою забезпечення громадського порядку.

Також на нараді було зазначено, що добровільна пожежно-рятувальна команда з ДСНС вже готова виконувати свої обов'язки. Учасники команди нещодавно успішно пройшли навчання, що дозволить їм ефективно та професійно реагувати на будь-які надзвичайні ситуації.

Виконуючи доручення начальника Покровської МВА,  активно впроваджується програма з пошуку альтернативних джерел водопостачання в старостинських округах. Про це повідомила заступниця міського голови Наталія Іваньо. 

Сьогодні в координаційному комітеті самоорганізації населення організована видача допомоги для матерій-одиначок, багатодітних сімей та ВПО. 

Мешканців Покровської громади, чиї будинки було пошкоджено, запрошують на безкоштовні юридичні консультації, які надає благодійна організація «Право на захист». Проводиться попередній запис за номером: 0-800-300-101.

Відповідно до обговорених на нараді питань, деякі ситуації вимагають термінових заходів та координації дій для швидкого відновлення міста та надання допомоги постраждалим.

Нарада завершилась складанням конкретних завдань і плану дій, які враховують поточну обстановку в регіоні. Усі відділи та підрозділи активно працюють над втіленням необхідних заходів для оперативного вирішення питань, пов'язаних з наслідками обстрілів та забезпеченням безпеки місцевого населення.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію