• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Навіщо білити дерева

eye

48

09.04.2024 15:38

Новини громад

img

Багато хто вважає, що побілка дерев навесні робиться в чисто декоративних цілях. Вона давно стала ознакою проведеного суботника. Садівникам і дачникам необхідно знати, навіщо білити дерева і як білити дерева. Адже кора дерева - його своєрідна шкіра, яка оберігає внутрішні шари деревини від механічних пошкоджень, від попадання інфекції, від різких стрибків температури. Кора рятує рослину від жорсткого вітру, яскравого сонця, комах-шкідників, зубів гризунів і інших несприятливих чинників.

Якщо осіння побілка виконується для того, щоб не допустити утворення взимку в корі дерев і чагарників тріщин, морозобоїн та знищити хвороботворні мікроорганізми і шкідників, що зібралися перезимувати в корі, то побілка дерев навесні здійснюється для захисту їхніх штамбів і скелетних гілок від опіків, оскільки в цей час сонце дуже активне, а на рослинах ще немає листя, яке могло би захистити кору від перегріву. Окрім того, побілка навесні є профілактичним заходом від збудників хвороб і шкідників, яким усе-таки вдалося пережити зиму в тріщинах кори й верхньому шарі ґрунту. Саме тому дерева білять мінімум двічі на рік – восени та навесні.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

2

Новини громад

01 травня 2024 14:00

До уваги роботодавців! Нагадуємо про можливість отримання компенсації єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця

Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2023 №338.

eye

3

Новини громад

01 травня 2024 13:45

ЦНАП у Покровську працює в штатному режимі: звертайтеся та отримуйте якісні послуги

Центр надання адміністративних послуг міста Покровськ працює в штатному режимі. Адміністратори надають весь перелік послуг, які затверджені розпорядженням начальника військової адміністрації. Наразі, це 339 послуг, з якими можна ознайомитися на офіційному

eye

6

Громада 1

01 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію