• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Між Покровською МВА та МРО Товариство Червоного Хреста України підписано меморандум про співпрацю

eye

105

09.04.2024 11:15

Новини громад

img

Заради об’єднання зусиль у сфері збереження людського життя, створення комфортних умов для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення, допомоги соціально незахищеним верствам населення,  створення  осередків  Червоного  Хреста  в установах та  закладах міста, керівники Покровської МВА та міськрайонної організації ТЧХУ уклали меморандум про співпрацю.  

Документом визначена співпраця у напрямках, які стосуються:

- отримання навичок надання першої допомоги;

- впровадженні Основоположних принципів Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а саме гуманності, неупередженості, нейтральності, незалежності, добровільності, єдності, універсальності (надалі - “Основоположні принципи Міжнародного руху”);

- спільній участі у підготовці матеріалів з основ МГП, пропаганді Основоположних принципів Міжнародного руху.

- проведення інформаційних сесій на тему «Мінна небезпека», семінарів та тренінгів з надання першої допомоги;

- організації заходів з боротьби з туберкульозом, СНІД та профілактиці захворювань, що передаються статевим шляхом;

- участі у виконанні програми розвитку безоплатного донорства крові та її компонентів, проведення спільних заходів із залучення громадян до лав донорів та пропагування серед населення безоплатного донорства крові та її компонентів;

- створення комфортних умов для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення, проведення профілактичної та санітарно просвітницької роботи, допомога соціально незахищеним верствам населення;

- зміцнення здоров’я населення та формування звичок здорового способу життя, робота з мешканцями в напрямку психосоціальної підтримки.

Покровська міськрайонна організація Товариство Червоного Хреста України втілює в життя гуманістичні цінності, опікується долею людей з найуразливіших категорій, пропагує в суспільстві ідеали добра та милосердя. У різні історичні періоди – як у мирний час, так і при збройних конфліктах та надзвичайних ситуаціях – Червоний Хрест є надійним помічником держави в її гуманітарній діяльності.

З моменту повномасштабного вторгнення організація долучилась до гуманітарного фронту, який було розгорнуто в Покровській громаді. На постійній основі волонтери Червоного Хреста України видають місцевим мешканцям та ВПО продуктові набори та засоби особистої гігієни.

Надходить допомога і для ліквідації наслідків обстрілів. Лише торік було придбано брезент на загальну суму у понад 270 тисяч гривень.

Покровська міськрайонна організація ТЧХУ активно підтримує медичні установи громади. Так, лише клінічній лікарні інтенсивного лікування було передано 40 спальних комплектів для підвального приміщення, яке пристосоване для тимчасового перебування для пацієнтів та медичного персоналу під час обстрілів та 20 конвекторів для обігріву палат інтенсивного лікування. Перинатальний центр отримав апарат ШВЛ для новонароджених на загальну суму 1 млн 267 тисяч гривень.

У рамках проєкту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» за підтримки Уряду Японії Товариством Червоного Хреста України в Покровську відкрито кімнату психосоціальної підтримки для внутрішньо переміщених осіб.

Для безпеки мешканців та гостей міста під час повітряної тривоги в центральній частині Покровська встановлено бетонне укриття. 

«Список добрих справ членів товариства можна перелічувати нескінченно. Велика дяка всьому колективу організації, особливо, її керівниці – Людмилі Полтавченко за активну участь в житті громади та вирішення нагальних потреб її мешканців. Впевнений, попереду втілимо ще багато проєктів, націлених на добробут покровчан та наближення нашої перемоги», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

9

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

35

Громада 1

01 травня 2024 13:55

До уваги роботодавців! Нагадуємо про можливість отримання компенсації єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця

Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2023 №338.

eye

10

Новини громад

01 травня 2024 13:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію