• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Спільні дії та шляхи відновлення: керівники Покровського району зустрілися з представниками УВКБ ООН

eye

147

05.04.2024 16:40

Громада 1

img

Сьогодні за участі керівників Покровської районної та міської ВА, а також представників прифронтових громад Донеччини відбулась зустріч з представників УКГС ООН, зокрема із заступницею голови офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Сінтією Віверос Каною.

Під час обговорення поточної ситуації в регіоні, керівники Покровської, Курахівської, Новогродівської, Селидівської, Мар'їнської, Авдіївської та Очеретинської військових адміністрацій розповіли партнерам про нагальні потреби населення та проблемні питання, з якими стикаються місцеві жителі.

За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка, лише з початку поточного року громада потрапляла 15 разів під обстріли з боку рф. З початку повномасштабного вторгнення - 64.

«Хочу подякувати за всебічну, швидку і вчасну допомогу, яку ви надаєте постраждалим від обстрілів та вимушеним переселенцям. Сьогодні в місті відбувся черговий обстріл з боку рф. Для мешканців пошкоджених будинків Гуманітарним штабом Покровської МВА ТА ККСН організована видача непродовольчих товарів від ГМ «Проліска». Також надає допомогу БО «Янголи спасіння». Загалом, внаслідок обстрілу пошкоджень зазнали 37 багатоквартирних будинків та 46 приватних. Постраждало 5 мешканців, а з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну - 277 осіб та ще 29 загиблих. Ці факти свідчать про безжальну агресію росії проти цивільного населення», — розповів Сергій Добряк.

Попри страх і руйнування, мешканці Покровської громади продовжують жити та відновлювати свої оселі. Згідно з останніми даними, до війни населення громади становило 86 000 осіб, але станом на 1 квітня 2024 року ця цифра зменшилася до 56 800 осіб.

Також в громаді проживає 26 412 осіб віком 60 років та старших. «За даними територіального центру обслуговування, фахівці надають допомогу біля 500 особам, які не можуть залишити свої домівки з різних причин. У громаді також проживає 4 300 дітей віком від народження до 18 років, які потребують особливої уваги та захисту», — додав Сергій Добряк.

Ситуація в Покровській громаді залишається напруженою, а ймовірність подальших атак лише зростає. Місцева влада вже зараз передбачає необхідність великої кількості будівельних матеріалів для відновлення пошкоджених будівель та інфраструктури. Окрім цього, терміновою стає потреба в гігієнічних наборах та підгузок для дорослих і тих, хто потребує особливого догляду. Не менш важливою є потреба в забезпеченні громади адаптованим транспортом для людей з інвалідністю. Після релокації реабілітаційного центру "Милосердя" з Покровська, потреба в автомобілі для осіб з інвалідністю стала невідкладною.

Крім того, нині в громаді 45 одиноких та маломобільних осіб, які потребують повного догляду. Можливе розглядання опцій релокації цих осіб до більш безпечних місць, що також потребуватиме будівельних матеріалів для організації нових приміщень на безпечних територіях.

«Окремо хочу подякувати «СХІД-SOS» та ГМ «Проліска», які допомагають нам в евакуації людей з інвалідністю до безпечних регіонів країни. Також ми залишаємося евакуаційним хабом. У нас працює евакуаційна обласна комісія. Також є шелтер, тимчасовий прихисток для людей, які чекають на евакуаційний потяг. Там точно не вистачає гігієнічних наборів, які потім можна взяти з собою в дорогу», — зазначив очільник Покровської громади.

Також Сергій Добряк щиро подякував за допомогу в підтримці громади цієї зими та звернувся з проханням у підготовці до наступного осінньо-зимового періоду.

Під час завершального етапу зустрічі регіональні координатори надали відповіді, роз'яснили можливості та ресурси, які вони можуть надати для вирішення проблем і підтримки громад. Представники вказали на конкретні напрямки співпраці та виділили можливості забезпечення необхідних ресурсів, щоб допомогти громадам в її поточних та майбутніх ініціативах. Загалом, ситуація в Покровській громаді залишається непростою, але місцева влада сподівається на підтримку та допомогу з боку міжнародних та громадських організацій для подолання цих викликів та відновлення життя місцевого населення.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Офіційно. В Покровську сталась надзвичайна ситуація

Вчора, 1 травня, близько о 17.00 у місті сталась надзвичайна подія, внаслідок чого зазнали руйнувань та пошкоджень приватні будинки та особисте майно покровчан. На щастя, обійшлося без жертв.

eye

48

Громада 1

02 травня 2024 10:10

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

71

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ЦНАП у Покровську працює в штатному режимі: звертайтеся та отримуйте якісні послуги

Центр надання адміністративних послуг міста Покровськ працює в штатному режимі. Адміністратори надають весь перелік послуг, які затверджені розпорядженням начальника військової адміністрації. Наразі, це 339 послуг, з якими можна ознайомитися на офіційному

eye

38

Громада 1

01 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію