• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вакцинація у Покровську: лікарі закликають своєчасно робити профілактичні щеплення

eye

133

04.04.2024 15:41

Новини громад

img

У медичних закладах Покровської ТГ триває кампанія з вакцинації. Порівняно з минулим роком, кількість щеплень частково зменшилась через евакуацію населення.

Так, тільки за минулий місяць медиками амбулаторії №3 виконано 527 щеплень. Наразі в медзакладі в наявності є всі необхідні вакцини для маленьких та дорослих пацієнтів: від дифтерії, правця, кашлюку, кору, краснухи, паротиту, гепатиту, гемофільної інфекції та поліомієліту. Окремо відзначають доступність вакцини для дорослого населення проти дифтерії та правця.

За словами медичної директорки ЦПМСД Олени Пономаренко, в цей час лікарі зосереджують особливі зусилля на вакцинації дорослих, особливо працівників критичної інфраструктури міста.

«У більшості випадків до медиків звертаються працівники підприємств та установ громади. Якщо у пацієнта немає сімейного лікаря, можна записатись на прийом за телефоном контактного центру ЦПМСД (050-48-28-991). Наш фахівець направить людину до вільного медичного працівника, після огляду якого можна буде зробити щеплення. Тож запрошуємо на планову вакцинацію дітей та дорослих», — додала Олена Пономаренко.

 

Щоб уникнути черг та створити безпечне середовище, на вакцинацію пацієнтів запрошують на певний день та час. Профілактичні щеплення проводять з понеділка по четвер з 8:00 до 15:00. У п'ятницю здійснюється туберкулінодіагностика – проба Манту. Фахівці нагадують, що дитячі щеплення проводяться за стандартним календарем до 16 років. Для дорослого населення обов'язковою є вакцинація проти дифтерії та правця - кожні 10 років.

Згідно з наказом МОЗ України № 595 від 16.09.2011, у разі відсутності документального підтвердження проведених щеплень (картка профілактичних щеплень) у внутрішньо переміщених осіб, необхідно звернутись до лікаря за місцем фактичного проживання та провести вакцинацію ще раз. Зробити всі щеплення згідно з віком.

«Якщо людина знаходиться в іншому місті й не має змоги щепитись у свого сімейного лікаря, з яким підписана декларація, вона можете вакцинуватись у найближчій лікарні. Всі дані про щеплення вносяться в Електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ) і там зберігаються», - зауважила медична директорка ЦПМСД Олена Пономаренко.

Запрошуємо мешканців долучитись до кампанії з вакцинації, зберегти своє здоров'я та здоров'я оточуючих!

Бережіть себе, звертайтесь до медиків вчасно та вакцинуйтесь!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

19

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

Від БО GEM 6000 родин з Покровської громади безоплатно отримали насіння

У рамках тісної співпраці з Global Empowerment Mission та Howard G. Buffett Foundation до Покровської ТГ надійшов черговий гуманітарний вантаж – посадковий матеріал для весняної посівної.

eye

21

Новини громад

30 квітня 2024 14:21

Знання - ключ до безпеки на роботі

Як показують результати аналізу нещасних випадків на робочих місцях, частою причиною травмування, включаючи випадки з летальним наслідком, є недостатнє або неналежне навчання з охорони праці.

eye

15

Новини громад

30 квітня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію