• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Година духовності: працівники закладів культури та молодь міста зібрались за круглим столом

eye

170

03.04.2024 14:12

Новини громад

img

У Покровську відбувся захід, присвячений темі духовності та ролі релігійних організацій у житті громади. Учасниками обговорення стали представники відділу культури та ОКС, структурних підрозділів військової адміністрації, члени молодіжної ради, громадськість. 

Станом на 1 січня поточного року релігійна мережа Покровської ТГ налічує 51 організацію. З них православних конфесій – 21, католицьких – 2, євангельського християнства – 22, інші протестантські організації 4, ісламських -1, юдейстких -1.

Зареєстровані, але не здійснюють діяльність через відсутність приміщення - 4 організації з УПЦ. Усі інші до початку повномасштабної війни були забезпечені молитовними приміщеннями. 

Три організації (РО «Релігійна громада Свідків Єгови м.Покровська Донецької області» та РГ Церкви Євангельських християн-баптистів (Братство незалежних церков), РГ Церкви Пятидесятниці «Пробудження» міста Родинське Донецької області) перебувають у стані припинення.

«Ми вважаємо, що тема релігії важлива. Нам хочеться, щоб мешканці були обізнані в темі релігійних організацій, які діють на території Покровської громади. Це є частиною нашого прагнення до культурного та духовного збагачення спільноти та сприяння взаєморозумінню між релігійними організаціями різних віросповідань», — розповіла начальниця Покровського міського відділу культури Олена Олехнович.

Як було зазначено в ході заходу, агресія росії значно вплинула і на діяльність релігійних організацій громади. Численні ракетні удари, обстріли спричинили до того, що люди не можуть безпечно та вільно здійснювати релігійні практики. 

Деякі релігійні організації тимчасово припинили свою діяльність, є такі, що проводять служби онлайн, бо евакуювалися. В деяких релігійних громадах керівники та настоятелі знаходяться на передовій, один з них військовий хірург. 

Є в громаді храми та молитовні будинки, які було пошкоджено внаслідок обстрілів. Так, 7 серпня 2023 року частково був пошкоджений Свято-Михайлівський храм.

Незважаючи на безпекову ситуацію та складний воєнний період, віряни згуртувалися, а священнослужителі взяли на себе невластиві їм функції, зокрема, забезпечення населення гуманітарною допомогою, соціальною та духовною підтримкою ВПО та військових.

«У сучасному світі релігія виступає не лише засобом самовизначення кожної людини, а й ключовим фактором у формуванні моральних цінностей та сприянні гармонії в суспільстві. Релігійні цінності залишаються важливим підґрунтям для зміцнення національного духу та єднання нашого суспільства», — зауважила провідний методист методичної служби відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Людмила Терпелюк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію