• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Стан справ у сферах життєдіяльності громади керівники Покровської МВА обговорили під час апаратної наради  

eye

162

03.04.2024 15:00

Новини громад

img

3 квітня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась чергова апаратна нарада, в ході якої були розглянуті питання щодо безпекової ситуації в громаді, евакуації незахищених верств населення, роботи комунальних установ, медичних, освітніх та соціальних закладів громади.

За словами Олексія Стебеля, триває робота з оновлення дорожньої розмітки, визначені місця розташування нових зупиночних павільйонів, виготовлених зусиллями КП «Покровськ Авто».

Крім того, в планах КП «Покровськтепломережа» проведення масштабних робіт щодо реконструкції котельні №10, що розташована у місті Родинське.

«Необхідність модернізації котельні пов’язана з тривалим терміном експлуатації наявних котлів, які не підлягають ремонту та яким не продовжений термін експлуатації в опалювальний період 2024-2025 р. Котельня №10 опалює 56 житлових будинків, 3 освітні заклади та заклад культури. Реалізація даного проєкту дозволить зменшити використання природного газу за рахунок більш вищого ККД котлів, зменшити викиди в атмосферне повітря», - додав Олексій Стебель.

Комунальні служби міста працюють над благоустроєм територій. До проведення весняних прибирань долучаються квартальні, активна молодь міста та мешканці старостинських округів Покровської ТГ.

Фахівці Управління сім`ї, молоді та спорту, а саме центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» готують активні локації до відкриття сезону – прибирають території майданчиків, косять траву та фарбують спортивні елементи.

Як зазначила Маргарита Ідрісова, триває тренувальний процес, місцеві спортсмени готуються до Всеукраїнських змагань з футболу та черлідингу.

Закінчились весняні канікули, тож учні Покровської громади продовжують навчання, яке триває в дистанційному форматі, а також готуються до участі в обласному конкурсі «Джура».

Триває формування робочої групи щодо утворення координаційної ради з питань утвердження української національної та громадської ідентичності при Покровській МВА.

Окрему увагу присутні приділили темі безпекової ситуації в громаді, а саме будівництву фортифікаційних споруд та евакуації населення.

За словами Миколи Шабельника, за останній тиждень до більш безпечних регіонів було евакуйовано 175 осіб. Активну допомогу мешканцям Донеччини, які вирішили покинути рідні домівки та обирають для цього залізничний транспорт, надають інспектори КП «Муніципальна служба правопорядку». Крім того, вони проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил благоустрою, заборони на розведення багать та реалізації алкогольних виробів.

Управління соціального захисту населення працює над перереєстрацією внутрішньо переміщених осіб, евакуації незахищених верств населення, а також обстеженню умов щодо наданих рекомендацій соціальних послуг. Про роботу соціальних служб в ході апаратної наради доповіла Наталія Іваньо.

Гуманітарний штаб Покровської МВА разом із ККСН продовжують залучати та видавати населенню та працівникам закладів критичної інфраструктури міста допомогу в вигляді харчових продуктів, наборів гігієни та непродовольчих товарів, які надходять від благодійних фондів та гуманітарних місій.

Кожен напрямок життєдіяльності громади був розглянутий. Керівниками Покровської МВА розроблений план дій щодо підтримки населення в воєнний період на найближчий час.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію