• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Співпраця у сфері безпеки та допомоги ВПО: Покровська МВА підписала меморандуми про співпрацю з громадами Донеччини

eye

203

02.04.2024 12:35

Новини громад

img

З метою покращення добробуту мешканців Донеччини в умовах воєнного стану, сьогодні начальники чотирьох територіальних громад зібралися за одним столом задля підписання важливого документу для всіх сторін - меморандуму про співпрацю та партнерство між Покровською міською військовою адміністрацією та територіальними громадами Покровського району, а саме: Авдіївською, Мар`їнською та Очеретинською.

Меморандум визначає напрями співпраці між військовими адміністраціями, а також зобов’язання сторін з питань, пов’язаних з покращенням життя місцевим жителів, які через збройну агресію рф були вимушені евакуюватись до більш безпечних регіонів. Тож, документом керівники громад скріпили взаємодію у наданні допомоги ВПО, реалізації освітніх та інформаційних проєктів, проведення спільних безпекових заходів.

За словами начальника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, сьогодні максимальні зусилля потрібно направляти на підтримку та допомогу внутрішньо переміщених осіб, які роз’їхались по всій території України, зокрема знайшли підтримку у гуманітарних хабах «Єднання», що у м. Кропивницький, Чернівці та Хуст.

Чимало мешканців з Авдіївської, Очеретинської та Мар`їнської громад  проживають в Покровську. Тож, крім розв'язання гуманітарних питань є гостра потреба в забезпеченні незахищених верств населення. Як зазначив начальник Мар`їнської МВА Юрій Григулець, одним з напрямків співпраці є організація допомоги пільговикам з інших громад попередньо у Покровську з подальшим їх супроводом після евакуації з Донеччини.

«Ця тенденція до об’єднання вже не перша. Раніше були підписані меморандуми про співпрацю з Торецькою, Бахмутською та Вугледарською громадами. Окрім гуманітарної та соціальної складової, сьогодні від Офісу Президента та Донецької ОДА перед Покровським районом стоїть завдання щодо будівництва фортифікаційних споруд, захисту наших рубежів. Тому за підтримки голови ДонОДА Вадима Філашкіна та спільно з керівниками військових адміністрацій району будемо виконувати завдання щодо захисту та безпеки наших громад. Разом до перемоги!», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію