• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вихованці реабілітаційного центру «Милосердя» разом із батьками та вихователями вирушили до Закарпаття

eye

172

01.04.2024 18:17

Новини громад

img

Протягом останнього місяця питання евакуації Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя» ретельно відпрацьовувалось на всіх рівнях влади. Пошук місця релокації знаходилось на особистому контролі Віцепрем'єр-міністерки України – Міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, перших керівників Донецької ОДА та Покровської МВА.

Сьогодні з валізами в руках та в очікуванні нових вражень, 20 вихованців «Милосердя» у супроводі дорослих відправились до Закарпаття, де на них вже чекають.

Аби дітям з особливими потребами було комфортно подорожувати, «Укрзалізницею» виділено окремий евакуаційний вагон, яким покровчани дістануться Мукачевого. 

Крім того, обласною військовою адміністрацією буде забезпечено зустріч та перевезення евакуйованих родин від залізничної станції м.Мукачево до місця тимчасового проживання у с.Нересниця. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо, це передостанній етап масштабної роботи з релокації центру «Милосердя».

«Хочеться, щоб наші вихованці були в безпечному місці серед Карпатських лісів, гір та річок. Дякуємо Віцепрем'єр-міністерці України Ірині Верещук, голові ДонОДА Вадиму Філашкіну, начальнику Покровської МВА Сергію Добряку за той обсяг роботи, що була виконана за цей час. Це і опитування батьків, і погодження місця релокації центру, організаційна та підготовча робота. Окрема подяка Закарпатській ОДА за те, що долучились до пошуку місця розміщення дітей з батьками, БО «Схід SOS» за приміщення, які відремонтовано та облаштовано для потреб людей з інвалідністю. Також слова подяки ТЦ «Бульвар» за продуктові набори, якими дітей забезпечили в дорогу. Дуже хотілось би, щоб ця подорож стала прикладом для інших евакуюватись до більш безпечного місця», - зауважила Наталія Іваньо.

До стабілізації ситуації в регіоні вихованці «Милосердя» разом із батьками та колективом центру перебуватимуть в с.Нересниця, Тячівського району Закарпатської області.

Як зазначають самі батьки, рідне місто покидати важко, але евакуація є необхідним заходом для дітей: «Ми їдемо з гарним настроєм. Знаємо, що нас там вже чекають. Діти продовжать навчання та матимуть змогу оздоровитись: дихати чистим повітрям, а головне, не будуть чути вибухів та будуть всі разом зі своєю сім`єю».

Своєю чергою, керівники Покровської МВА вкотре звертаються до мешканців громади не нехтувати заходами безпеки та по можливості евакуюватись до більш безпечних регіонів. Особливо, це стосується сімей, в яких виховуються діти.

«Шановні мешканці громади, дбайте про своїх дітей. У них повинно бути щасливе дитинство, не зважаючи на ту ситуацію, яка зараз триває. Ви несете за них відповідальність. Саме дороге сьогодні, що в нас є – це діти, майбутнє нашої країни. Тому, щоб зберегти їхні життя, треба виїжджати», - додала заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію