• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Весняна толока: традиція спільної дії та взаємодопомоги у старостинському окрузі 

eye

70

01.04.2024 16:46

Новини громад

img

Толока - це старовинна традиція українського народу, яка спрямована на спільне виконання необхідних робіт на селі, де мешканці спільно збирали врожай, вирубували ліс, будували хати, та навіть, проводили ремонт доріг і випасали худобу. Мешканці Покровської громаді й в сьогоденні влаштовують подібні заходи.

Так, у селищі Ясенове, що розташоване в Срібненському старостинському окрузі, відбулася традиційна толока, яка зібрала близько двох десятків небайдужих мешканців. 

Спільно вони прибирали дитячий майданчик, розчищали територію навколо сільського клубу, наводили лад біля братської могили та виконували інші роботи з благоустрою. За результатами толоки мешканці села вивезли понад 6,5 тонн сміття.

Такі заходи, засновані на традиціях взаємодопомоги, дозволяють громаді об?єднати зусилля для реалізації важливих справ, які б дуже складно було виконати одному.

«Традиція толоки відображає дух спільної допомоги та взаємопідтримки, який завжди був притаманний нашій громаді. Колективні зусилля дозволяють зробити більше та досягти кращого ефекту. Я впевнена, що це дуже об’єднує людей», — зазначила начальниця відділу управління Срібненського старостинського округу Тамара Новікова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію