• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Маргарита Ідрісова взяла участь у Всеукраїнському форумі «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій»

eye

222

29.03.2024 18:30

Громада 1

img

29 березня, у Києві відбувся Всеукраїнський форум «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій», який проводить Міністерство культури та інформаційної політики України та громадська організація «Інститут публічних комунікацій» за підтримки Групи «МЕТІНВЕСТ». 

Серед учасників – директор Регіональної Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп, заступник голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, керівники Офісу Президента України, Міністерства оборони, Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, культурних та інформаційних підрозділів 10 областей, представники влади, установ культури, медіа, громадськість. На запрошення Міністерства культури та інформаційної політики  участь у форумі взяли заступник голови Донецької ОДА Олександр Шевченко та заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. 

«Наші дослідження підтверджують, що культура є потужним інструментом. Культура є засобом перемогти війну, що є нашим головним завданням. Вона також є засобом забезпечення майбутнього. Культура дає надію, спонукає до єдності дії», – підкреслила в. о. директора Місії USAID в Україні Теодора Делл.
На учасників заходу чекають панельні дискусія та обговорення щодо: 
-  відновлення та розвитку сфери культури на деокупованих територіях;
-  збереження культурної спадщини;
-  інструментів відновлення української ідентичності;
-  формування українського наративу: інформаційна політика на деокупованих територіях;
-  мистецтва під час війни.

Цьогорічним символом форуму, який став майданчиком для напрацювання спільних з владою та бізнесом дій задля культурного відновлення українських територій, стала мозаїка Алли Горської «Дерево життя». Це робота, в якій митці прагнули поєднати українську традицію та світові тенденції. Витвір української художниці та дисидентки, громадської діячки символізує матеріальні та духовні втрати України.
 

"Покровська громада попри свою близькість до лінії фронту та загострення протистояння не залишає поза увагою збереження та розвиток культури. Працівники культури Покровської громади є учасниками заходів, що націлені на збереження та позиціювання у світі нашої нематеріальної культурної спадщини. Адже ми розуміємо, що жива спадщина є запорукою нашої перемоги, основою для відновлення, джерелом нашої духовності", - зазначила Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію