• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сезонні захворювання: лікарі ЦПМСД розповіли про поточну ситуацію в громаді

eye

94

29.03.2024 09:30

Громада 1

img

На сьогодні, порівняно з аналогічним періодом 2023 року, лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги спостерігають стабільну ситуацію щодо сезонних захворювань в Покровській громаді. Кількість звернень через ознаки ГРВІ залишається на рівні близько 600 випадків.

Головною відмінністю є те, що ситуація з COVID-19 показує динаміку зниження – в порівнянні з березнем 2023 року кількість випадків знизилася з 200 до 15. Протягом цього місяця також виявили близько 15 випадків пневмонії.

«Ми радимо всім мешканцям при найменших ознаках захворювання звертатися до свого сімейного лікаря. У випадку відсутності лікаря не соромтеся звертатися до контактного центру ЦПМСД, де оператор скерує вас до відповідного фахівця. Нагадуємо, що самолікування може призвести до погіршення стану здоров'я», – зауважила медична директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Пономаренко.

Також фахівці ЦПМСД рекомендують дотримуватися правил гігієни, регулярно мити руки, частіше виходити гуляти на свіже повітря, уникаючи місць великого скупчення людей. Крім того, можна звернутися до лікаря для призначення вітамінів.

Не вагайтеся телефонувати при виникненні будь-яких медичних питань чи потреби у консультації до контактного центру ЦПМСД за номером 050 48 28 991.

Пам'ятайте, що збереження здоров'я – це в першу чергу ваша особиста відповідальність.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

22

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

32

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

36

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію