• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відкрили сучасний бібліохаб для дітей

eye

181

28.03.2024 09:30

Громада 1

img

Заклади культури Покровської громади працюють над удосконаленням та оновленням просторів для своїх відвідувачів із залученням позабюджетних коштів.

Так, цьогоріч дитяча бібліотека ім. Олени Пчілки, здобувши перемогу у конкурсі проєктів #HALLI 2_0, який є всеукраїнським інкубатором для підтримки та впровадження соціальних інновацій на місцевому рівні, отримала 5 тисяч доларів.

За ці кошти бібліотека закупила близько 300 різножанрових примірників та облаштувала бібліотечний простір, поділений на зони.

На постійній основі для маленьких любителів книжок в бібліотеці влаштовують руханки, майстер-класи, заняття з арттерапії.

Працівники  бібліотеки проводять з дітьми підготовчі заняття до школи, допомагають виконувати домашні завдання, навчають основ комп’ютерної грамотності.  

«Прийшовши до бібліотеки діти можуть не лише почитати та навчатись, а й емоційно розвантажитись. Для цього за виграні у проєкті кошти кімнати облаштовано новими та сучасними меблями, іграшками та обладнанням. Тепер скориставшись зручними кріслами та диванами  діти можуть у комфортній атмосфері випити чай, переглянути улюблені кіно чи мультфільми, пограти з товаришами. Також було придбано оргтехніку та матеріали для друку», – розповіла заступниця директора по роботі з дітьми, завідувачка центральної дитячої бібліотеки ім. Олени Пчілки Олена Нєвєрова.

Керівництво бібліотеки зауважує, що бібліохаб зроблено таким чином, як його бачили діти. Малюнки бібліотеки, про яку мріє малеча, було презентовано членам журі, що своєю чергою й відіграло ключову роль на шляху до перемоги.

«Нові стандарти – це, перш за все, оновлені простори, сучасні форми роботи, цікаві і корисні для членів громади. Цей формат допомагає перетворити бібліотеку зі сховища книг в епіцентр культури і творчості, у відкритий простір для розвитку особистості і громади в цілому. Нехай оновлена бібліотека стане улюбленим місцем маленьких читачів, де не лише можна взяти цікаву книгу, але й весело та пізнавально провести час з друзями, отримати потрібні знання, розвивати творчі здібності і таланти», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Станом на сьогодні бібліотека має своїх постійних читачів віком від 5 до 80 років. Втім, двері бібліотеки відкриті назустріч новим відвідувачам.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

31

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію