• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Протидія домашньому насильству: у старостинських округах продовжують свою роботу консультаційні пункти

eye

78

27.03.2024 09:30

Громада 1

img

У Покровській громаді активно працюють консультаційні пункти з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Наявність таких пунктів дуже важлива, особливо в старостинських округах. Адже завдяки цьому мешканці найвіддаленіших куточків громади отримують знання, як запобігти насильству в родині, а також своєчасно отримати допомогу, захистити права та інтереси, якщо насильство було вчинене.

«На території старостинських округів працюють спеціальні пункти підтримки. Вони мають попит серед населення. Це такий осередок, де можна прийти й отримати кваліфіковану допомогу спеціалістів та просто цікаво провести час. І дорослі, і діти кажуть, що тут надаються досить різноманітні послуги, вони можуть поспілкуватися, розповісти про свої проблеми, отримати допомогу, що є дуже необхідним в наш нелегкий час», – розповіла начальниця управління по роботі з територіями Олена Носач.

Покровська громада продовжує активно розвиватися навіть під час війни та підтримує людей в різних напрямках. Зокрема, психологічні та соціальні послуги надаються населенню своєчасно. Консультаційний пункт має стабільний графік роботи: з понеділка по п'ятницю, з 08:00 до 17:00.

«Ми робимо все для того, щоб люди почували себе спокійно, наскільки це можливо в сьогоднішній час. Тут населенню надається психосоціальна підтримка. Робота цього пункту, окрім надання консультацій постраждалим, також містить інформаційну кампанію, яку ми проводимо серед населення. Її метою є формування нульової толерантності до такого негативного явища як домашнє та гендерно зумовлене насильство», – розповіла провідний фахівець соціальної роботи Консультаційного пункту з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству Покровського міського центру соціальних служб Олександра Шевченко.

Крім того, періодично тут проводяться заняття з елементами тренінгу для мешканців старостату, на яких розповідається алгоритм дій для осіб, які або самі потерпають від домашнього насильства, або це відбувається з їх близькими. Також постійно проводять й пізнавальні тренінги для дорослих та школярів.

«У цих консультаційних пунктах відбувається первинне ознайомлення з видами домашнього насильства і саме з тим, як протидіяти йому. Також у пунктах працюють з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Ця категорія знаходиться під постійним супроводом фахівців Центру соціальних служб Донецької області», – зазначила директорка Центру соціальних служб Тетяна Кірсанова.

На базі таких безпечних просторів не лише надають психологічну підтримку, але й у разі необхідності допомагають звернутися до відповідних органів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Офіційно. В Покровську сталась надзвичайна ситуація

Вчора, 1 травня, близько о 17.00 у місті сталась надзвичайна подія, внаслідок чого зазнали руйнувань та пошкоджень приватні будинки та особисте майно покровчан. На щастя, обійшлося без жертв.

eye

11

Громада 1

02 травня 2024 10:10

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

68

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ЦНАП у Покровську працює в штатному режимі: звертайтеся та отримуйте якісні послуги

Центр надання адміністративних послуг міста Покровськ працює в штатному режимі. Адміністратори надають весь перелік послуг, які затверджені розпорядженням начальника військової адміністрації. Наразі, це 339 послуг, з якими можна ознайомитися на офіційному

eye

35

Громада 1

01 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію