• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

НМТ-2024: у Покровську працює пункт допомоги в реєстрації на тестування

eye

60

25.03.2024 09:30

Громада 1

img

Нещодавно в Україні стартувала реєстрація на участь у національному мультипредметному тестуванні (НМТ) 2024 року.

НМТ – це вступні випробування до вищих навчальних закладів освіти у вигляді комп’ютерного онлайн-тесту. Він складатиметься з трьох обов’язкових блоків: українська мова, математика та історія України, а також одного довільного предмета на вибір. Тест міститиме по 20 завдань з кожного блоку, виконати які потрібно за 120 хвилин.

Так, за словами начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, у всіх закладах освіти Покровської громади вже організовано роботу по реєстрації випускників на участь у НМТ.

«Загалом, у громаді налічується близько 600 учнів, які можуть зареєструватися та взяти участь в НМТ 2024 року. Нашим учням допомагають їхні класні керівники та адміністрація закладів освіти, де вони навчаються. Також на базі ліцею №1 створено пункт спеціально для тих людей, які або є внутрішньо переміщеними особами з інших закладів освіти та знаходяться у нашому місті, або ж для людей, які закінчили школу в інші роки та потребують допомоги у реєстрації на НМТ», - розповіла Любов Воротинцева.

Всього на Донеччині існує три спеціальних пункти для реєстрації на участь у НМТ, зокрема, у Краматорську, Слов'янську та Покровську. Точні адреси опубліковані на офіційному сайті українського центру оцінювання якості освіти. До такого пункту в місті Покровськ можна звернутися у середу та четвер з 10:00 до 12:00, щотижня, включно до кінця реєстрації за адресою: пров. Університетський, буд. 31. Детальніше за номером 095-82-96-645.

На сайті Центру оцінювання якості освіти можна зареєструватися як самостійно, вдома, так і звернутися до будь-якого центру за технічною та консультаційною допомогою.

На головній сторінці сайту є посилання на спеціальний сервіс, який пропонує випускнику зареєструватися та створити особистий кабінет за допомогою застосунку «Дія» або заповнити реєстраційну форму самостійно. Для цього треба буде внести свої особисті дані.

Для того, щоб у пункті мали можливість допомогти, випускник має з'явитися з особистими документами: паспортом, ідентифікаційним кодом та свідоцтвом про здобуття повної загальної освіти, зокрема випускникам минулим років. 

«Після створення особистого кабінету на сайті, наступним кроком є вибір предметів. Існує три обов'язкових предмети в цьому році: українська мова, математика та історія України. Також є великий перелік, серед якого можна обрати для себе четвертий предмет. На цьому процес реєстрації буде завершено і вже надалі випускник має очікувати на обробку його даних в українському центрі оцінювання якості освіти та перевіряти в особистому кабінеті самостійно чи успішно пройшла реєстрація. Перед самими випробуваннями, йому буде повідомлено в особистому кабінеті учасника про місце, в якому він буде проходити тест», - зазначила відповідальна Євгенія Бакун.

Реєстрація триває з 14 березня по 11 квітня. Крім цього, до 15 квітня можна буде внести деякі зміни, а саме щодо обрання міста, в якому буде проходити здача іспиту, а також переобрати четвертий довільний предмет.

Зараз здійснюється реєстрація на основну сесію національного мультипредметного тестування. Крім того, пізніше, буде відкрита реєстрація на додаткову сесію, на яку можна буде зареєструватися в тому випадку, якщо людина не встигне взяти участь в основній сесії з поважних причин.

Примітно, що в цьому році український центр оцінювання якості освіти запровадив нововведення. Відтепер випускники мають змогу не завантажувати особисті документи, а за допомогою застосунку «Дія» безпосередньо створити особистий кабінет. За словами відповідальної особи Євгенії Бакун, це полегшує та пришвидшує процес реєстрації.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

33

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

43

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

65

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію