• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Задля вирішення важливих гуманітарних питань: керівництво Покровської МВА прийняло участь у обласній нараді з представниками УВКБ ООН

eye

88

22.03.2024 18:34

Громада 1

img

Під головуванням директорки департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької облдержадміністрації Оксани Головко відбулась зустріч  із представниками УВКБ ООН в Україні, в якій прийняли участь заступниця начальника  Покровської МВА Наталія Іваньо, керівник гуманітарного штабу Дмитро Єрмолович,  начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, а також в режимі онлайн доєднався начальник житлово-комунального відділу Данил Проскуренко.  

Під час зустрічі було обговорено ряд важливих гуманітарних питань, серед яких надання постраждалим від обстрілів наборів швидкого реагування (тарпаулін, OSB-листи та плівка) та непродовольчої допомоги (матраци, ковдри, посуд, ліхтарики). Все це важливо доставити людям після обстрілів, щоб вони  мали можливість зігрітись, долучитись до усунення наслідків у своєму житлі.

Покровська громада завжди на зв'язку з БО "Янголи спасіння" та ГО"Проліска", які одні з перших приходять на допомогу у надзвичайних ситуаціях. 

Присутні також розглянули можливість надання допомоги у виконанні ремонту покрівель (на умовах: міжнародні організації надають будівельні матеріали, а громада  власними силами виконує ремонтні роботи) закладів освіти, охорони здоров'я, культури та багатоквартирних будинків. 

Учасники зустрічі обговорили й питання надання грошової допомоги громадянам, зокрема постраждалим від обстрілів і тим, хто евакуюються із гарячих точок області. 

Взято на розгляд можливість заключення договорів між УВКБ ООН та громадами для подальшої співпраці.

Особливий інтерес у учасників зустрічі викликала презентація проєкту будування модульних каркасних будиночків як тимчасового житла для соціально вразливих категорій  громадян, приватні домоволодіння яких було зруйновано. 

Будиночок буде облаштований меблями, бойлерами для гарячої води, котлом та каміном, системою водопостачання та кондиціонером. Його планується передавати договором дарування та він матиме статус тимчасового житла. Варто зазначити, що це не завадить людині подати документи на відшкодування за зруйноване житло. 

Завдяки координації цієї роботи керівництвом Донецької обласної адміністрації зустріч була змістовною та  цікавою.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

76

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

77

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

101

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію