• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровською громадою курсує мобільна амбулаторія та бригади лікарів

eye

168

22.03.2024 15:45

Громада 1

img

Покровська МВА шукає шляхи наближення медичних послуг до всіх мешканців, навіть у найвіддаленіших населених пунктах. 

Фахівці Центру первинної медико-санітарної допомоги на постійній основі ведуть прийоми у старостинських округах, а також за співпраці з міжнародним благодійним фондом «Альянс громадського здоров’я» працюють мобільні амбулаторії.

У пересувній мінілікарні можна пройти лабораторні, рентгенологічні та ультразвукові обстеження.

Ці послуги необхідні пацієнтам для профілактики, діагностики та лікування ВІЛ, гепатитів, туберкульозу тощо. Також на гуманітарній основі пацієнти отримують ліки.

Сьогодні такий виїзний прийом відбувся у Срібненському старостинському окрузі. Медичні сестри Покровського ЦПМСД близько місяця збирали дані про населення, яке першочергово потребує медичного огляду, та передали їх представникам БО «Альянс громадського здоров’я».

«Станом на сьогодні у селищах, в основному, проживають люди похилого віку. Вони мають певні проблеми зі здоров’ям та потребують особливого догляду зі сторони лікарів. Однак, на жаль, не кожен має змогу часто їздити до міста. А несвоєчасна діагностика та лікування впливає на перебіг хвороб. Тому такі пересувні амбулаторії рятують людські життя. Дякуємо всім благодійникам за небайдужість», – розповіла начальниця відділу управління Срібненським старостинським округом Тамара Новікова.

Як розповіла директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Інесса Остряніна, від початку року мобільні амбулаторії відвідали понад 170 мешканців старостинських округів. 

«Усі результати обстеження будуть збережені та внесені до електронної медичної картки, заведеної на кожного з пацієнтів, а лікарі Покровської громади продовжать надавати медичну допомогу та супроводжувати пацієнтів до покращення їх стану», – зазначила Інесса Остряніна.

Передбачається, що лікарі мобільної амбулаторії вестимуть прийом пацієнтів й надалі, в інших селах Покровської громади, у яких також поки що немає можливості потрапити на прийом до фахівців у стаціонарних медзакладах.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

809

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

791

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

821

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію