• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська МВА об'єднує волонтерів громади

eye

92

14.03.2024 11:30

Громада 1

img

Після повномасштабного вторгнення рф, Україну охопила нова потужна хвиля волонтерства. Покровська громада не залишилась осторонь, і до волонтерської роботи доєднались громадські організації, підприємці та члени Громадської та Молодіжної рад, підприємці, небайдужі громадяни.

Задля об'єднання волонтерських ініціатив та визначення потреб волонтерів за підтримки  проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» розпорядженням начальника Покровської МВА Сергія Добряка було створено Координаційну раду з питань розвитку та підтримки волонтерського руху.

Під головуванням заступниці очільника громади Наталії Іваньо відбулось перше розширене засідання Ради, у якому у змішаному форматі взяли участь місцеві громадські діячі, представники бізнесу, які долучилися до волонтерської діяльності.

Під час  зустрічі присутні ознайомилися із Програмою підтримки волонтерства на 2023-2027 рр., яка була розроблена в Покровській громаді в межах впровадження проєкту Ради Європи «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Програма спрямована на вирішення соціальних, гуманітарних і екологічних проблем через залучення жителів до волонтерської діяльності; залучення гуманітарної і благодійної допомоги всеукраїнських і міжнародних волонтерських ініціатив; і найголовніше – налагодження ефективної співпраці та консолідації зусиль волонтерських ініціатив з органами місцевої влади.

«До війни ми мали понад 300 зареєстрованих у громаді організацій громадянського суспільства. Аби організувати громадськість, була створена Громадська Рада. Сьогодні  її представники стали на захист громади  в лавах ЗСУ і добровольчих формуваннях, займаються волонтерською діяльністю та є чудовим прикладом гуманітарних та патріотичних ініціатив. Сьогодні, коли можливості громади обмежені, ми бачимо потребу в об’єднанні волонтерів заради співпраці та допомоги громаді. Для цього розпорядженням начальника Покровської МВА Сергія Добряка була прийнята Програма сприяння розвитку волонтерства Покровської територіальної громади на 2023-2027 роки та прийняте Положення про Координаційну раду з питань розвитку та підтримки волонтерського руху при Покровській міській військовій адміністрації. Громадянське суспільство у співпраці з владою має напрацювати практичні механізми для відновлення України», – зауважила Наталія Іваньо.

Під час засідання активні представники Покровської громади мали змогу познайомитися, розповісти свої історії волонтерства та поділитися планами співпраці та допомоги громаді. 

Так, було заслухано керівницю СО “Скаути Покровська” ВМГО “Національна Організація Скаутів України” Наталію Клімову, яка займається волонтерською діяльністю у громадській організації з 1995 року. Під її наставництвом скаути у співпраці з іншими організаціями, що об'єднують молодь у місті, допомагають ЗСУ.

Своєю чергою голова Молодіжної ради Олександр Нестеренко, розповів як молодь громади плете маскувальні сітки, робить окопні свічки та збирає донати на дрони та автівки. Зокрема, розмальовують гільзи та тубуси, після чого виставляють на аукціон у соцмережах.

Про свою громадську роботу розповіла й членкиня Громадської ради при Покровській міській раді, голова ГО «Гідність Донбасу» Ганна Шаповал. Жінка активно залучає гуманітарну допомогу до громади, проводить збір речей, канцелярії, солодощів, харчових продуктів для переселенців. Ганна допомагає генераторами, харчовими продуктами, одягом, взуттям, окопними свічками, ліками, ковдрами та іншим й військовим у гарячих точках.

Перед членами Координаційної ради також виступив член громадської Ради при Покровській міській раді, Президента федерації бодибілдингу та фітнесу WBBA України в Донецькій області Віктора Поліщука. Чоловік доставляє гуманітарні вантажі до медичних закладів, що містять халати та комбінезони, інвалідні візочки, ходунки, медичні маски, дезінфекційні засоби, антисептичні гелі, шприци та медпрепарати тощо.

Своїм досвідом надання допомоги поділились й мешканці Піщанського старостинського округу, які з початку повномасштабного вторгнення рф до України займаються пошиттям адаптивного одягу для поранених воїнів: футболки, штани, подушки – кісточки, постільна білизна, маскувальні костюми, анти москітні сітки.

Окреслив основні напрямки своєї волонтерської діяльності, висловив надію на подальшу роботу в цьому напрямку та подякував за небайдужість й підприємець, волонтер Олег Одорошенко.

Покровська МВА відкрита до партнерства. Волонтери, які ще не долучились до співпраці, але прагнуть цього, можуть залишити свої звернення і пропозиції за електронною адресою: viddilvp@pokrovsk-rada.gov.ua

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

50

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію