• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відбулося відкриття Центру послуг у сфері сексуального та репродуктивного здоров'я

eye

153

13.03.2024 17:30

Новини громад

img

Центр, який відкрито в рамках проєкту «Рівні», спеціалізуватиметься на наданні комплексної допомоги з використанням методу "рівний - рівному" жертвам гендерно зумовленого насильства та секс-працівницям, що зазнали психологічних та фізичних травм. 

Також центри будуть відкриті й для представниць інших категорій, в тому числі осіб з інвалідністю. До того ж центри мають новітнє доступне обладнання для надання гінекологічних послуг.

"РІВНІ" – це пілотний проєкт, який впроваджується  в рамках гуманітарної підтримки здоров’я та гідності жінок та дівчат, що здійснюється UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, в співпраці з ГО «Клуб рибалок України» та за фінансової підтримки Humanitarian Thematic Fund (HTF) та урядів Швеції, Норвегії, Португалії, Франції.

Під час урочистого відкриття, на яке завітали керівники Донецької ОДА, Покровської МВА, представники ООН та ГО «Клуб рибалок України», учасники обговорили проблеми, з якими стикаються жінки в отриманні доступу до якісних медичних послуг, особливо в умовах війни.

«Сьогодні в рамках заходу, присвяченого відкриттю на Донеччині одразу трьох Центрів інтегрованих медичних та соціально-психологічних послуг у сфері сексуального та репродуктивного здоров'я "РІВНІ", були успішно обговорені питання доступу до психосоціальної допомоги для жінок у Донецькій області, а також визначені шляхи подальшої співпраці», – зазначив заступник начальника Донецької ОДА Олександр Шевченко.

Мешканки Донецької області, ВПО зокрема вагітні жінки зможуть отримати в центрах первинну психологічну допомогу, консультації та послуги щодо репродуктивного здоров'я, відвідувати групи взаємодопомоги за методом рівний-рівному та отримувати за необхідністю перенаправлення до інших спеціалізованих закладів й партнерських організацій для більш кваліфікованої допомоги.

Також центри будуть відкриті й для представниць інших категорій, в тому числі осіб з інвалідністю. До того ж центри мають новітнє доступне обладнання для надання гінекологічних послуг жінкам з інвалідністю.

«Ми будемо й надалі докладати зусилля, щоб забезпечити жінкам та дівчатам необхідну підтримку в галузі репродуктивного здоров?я у Донецькій області», – зазначив  голова ГО «Клуб рибалок України» Ярослав Бойко.

«Турбота про своє здоров’я, зокрема й репродуктивне, має стати нормою і культурою поведінки кожної людини та суспільства загалом. Тому ми дуже раді, що завдяки синергії міжнародних фондів та всеукраїнських громадських організацій в нашій громаді відкрився один з таких Центрів», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Клієнтки центру матимуть можливість отримати первинну психологічну допомогу від кваліфікованих спеціалісток, а також, за потреби, довготривалий соціально-психологічний супровід.

«Забезпечення репродуктивного здоров'я жінок в умовах війни та постійного стресу повинно бути максимально доступним для людей. Це дає шанс кожній родині народити здорову дитину в бажаний час. Окрему увагу слід приділити наданню допомоги  жінкам, які пережили насильство, бо на жаль ця тема є актуальною під час війни. Ми безмежно вдячні, що для цієї місії обрали саме Покровську громаду», – підкреслила Маргарита Ідрісова.

Працює центр на базі жіночої консультації Покровської КЛІЛ у будні з 8.00 до 15.00. Субота та неділя - вихідні.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

50

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію