• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники Покровської МВА за підтримки донорів впроваджують заходи із безпеки громадян

eye

129

12.03.2024 10:09

Новини громад

img

З початку повномасштабного вторгнення Покровська громада понад 50 разів потрапляла під ворожі обстріли. Однією з головних турбот Покровської військової адміністрації  є створення умов для захисту цивільного населення від ураження під час  можливих небезпек. 

Особливу увагу зараз приділяють роботі з облаштування міста мобільними укриттями. Адже за статистикою 90% мирного населення під час ворожих обстрілів страждає саме від уламків металопластикових та бетонних конструкцій.

Аби убезпечити місцевих мешканців, у Покровську ще два тижні тому розпочалась робота з встановлення мобільних укриттів у рамках партнерської співпраці з гуманітарною організацією Nova Ukraine, яку здійснює БФ «Рада міст». 

«На жаль, ми досить близько знаходимося до лінії зіткнення, час підльоту ракет складає близько 1-2 хвилин. Тому надважливо, аби у людей буда можливість швидко дістатися до безпечного місця. Ми раді співпрацювати з нашими партнерами, завдяки яким і  встановлюємо мобільні укриття. Безпекова складова — це завдання №1 для нашої громади, враховуючи, в яких умовах ми знаходимося. Бережіть себе та не нехтуйте власною безпекою, користуйтеся укриттями», — зазначив Олексій Стебель під час огляду об'єктів цивільного захисту разом із благодійниками. 

Ці конструкції відповідають державним стандартам та мають різну місткість людей. Наприклад, укриття, яке було встановлено в центральній частині міста, може вмістити до 35 осіб. Інші - до 15 осіб.

«Ми співпрацюємо з Покровською МВА завдяки міжнародному фонду Nova Ukraine. Встановлюємо мобільні укриття по всій країні й зараз працюємо також в місті Покровськ. Мобільні укриття забезпечені пандусом, щоб люди з обмеженими можливостями мали теж змогу ними скористатися. Всередині стоять лавки для зручності. Укриття надійні, товщина стін сягає 25 см», — розповів голова БФ "Рада міст" Борис Емельдеш.  

За словами керівника гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитра Єрмоловича, Фонд Nova Ukraine допомагає громаді з самого початку повномасштабної війни. Вони передали Покровську автівки швидкої допомоги, продуктові набори для населення, святкові подарунки для дітей, а також допомагали з облаштування пунктів незламності.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію, евакуацію, роботу медичних та освітніх закладів в 40 км від лінії фронту. 

«Зараз ми працюємо над створенням інформаційних цифрових центрів при садочках та школах, там де вже зроблені найпростіші укриття. Звичайно, освітній процес відбувається за згодою батьків та за їх присутності. Дітей в Покровській громаді зараз близько 5000 осіб. Кожного дня ми закликаємо наше населення евакуюватися, адже ситуація погіршується. На зараз частіше виїжджають люди, які вже зазнали обстрілів та у яких вже пошкоджено житло», — розповіла Маргарита Ідрісова. 

Керівники Покровської МВА зазначили, що громада все частіше потрапляє під ворожі обстріли, тож робота з облаштування наземними укриттями є вкрай необхідною. Подякували представникам фонду за допомогу та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Шановні мешканці громади! Цінуйте те, що роблять для вас! Укриття - це не туалет, не смітник. Це споруда, яка може врятувати вам здоров'я та життя!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Надання грошової допомоги з місцевого бюджету: комісія розглянула заяви мешканців громади

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету.

eye

11

Новини громад

01 травня 2024 10:00

Соціальний супровід та всебічна підтримка: УСЗН Покровська допомагає в евакуації населення

Евакуація населення, зокрема осіб з інвалідністю та людей похилого віку, стала важливим питанням в часи війни. Протягом двох років це питання активно вирішується Покровською МВА. Управління соціального захисту населення бере безпосередню активну учас

eye

12

Громада 1

01 травня 2024 09:25

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

42

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію