• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Слово Тарасове струнами б’ється»: підбито підсумки конкурсу читців Покровської громади

eye

261

07.03.2024 15:24

Громада 1

img

За ініціативи відділу культури та ОКС, зокрема, центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, напередодні дня народження великого Кобзаря щорічно, з 2017 року, проводиться конкурс читців.

Цьогоріч він проходив в онлайн форматі. Так, з 23 лютого по 4 березня всі бажаючи мали можливість долучитися до участі в конкурсі. Поціновувачі творчості Шевченка читали вірші або твори, присвячені митцю, та викладали відеоролики в соціальній мережі Facebook під хештегом «Слово Тарасове струнами б’ється».

Участь у конкурсі взяли 148 мешканців Покровської громади, серед яких як діти дошкільного віку, так і люди поважного віку. Переможців визначало журі, до складу якого увійшли: начальниця відділу культури та ОКС Олена Олехнович, заступниця начальника відділу освіти Наталія Шабатюк, директорка Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова, а також членкині творчого об'єднання «Суцвіття» Наталія Бутко та Любов Чорна.

«Життєдайна поезія Тараса Шевченка завжди, в усі часи хвилює та наповнює серця українців любов’ю до рідної землі, українського народу. Приємно бачити, що до участі у конкурсі долучилось багато молоді, голоси яких занурили нас в Шевченківську епоху. Щиро дякуємо усім, хто долучився. Пам’ятаймо, що кожне слово великого Кобзаря викарбовується в нас генетичним кодом національної ідеї», – зазначила Олена Олехнович.
 

За словами директорки міської бібліотеки Кристини Тумасової, при визначенні переможців конкурсу враховувався вибір репертуару, творчий підхід до роботи над текстом, культура мовлення та сценічний образ. Примітно, що цьогоріч призові місця зайняли виключно представники молодого покоління.

У результаті ретельного відбору перше місце зайняв творчий дует учнів 5 класу з Лисівського старостинського округу – Ігор Лигач та Марина Чернишова, які продемонстрували композицію «Зоре моя вечірня…».
Друге місце зайняла учениця 9 класу Покровського НВК №1 Софія Барташевич за декламування твору «Розрита могила».

Третє місце розділили учень 5 класу гімназії №14 Брожко Віктор та учениця 10 класу ЗОШ №9 Дар’я Ємець, які для своїх виступів обрали поезії українських поетес, адресовані Кобзареві.

Також було визначено 15 переможців глядацьких симпатій, які запам’ятались слухачам своїм художнім та виразним читанням, виконавською майстерністю, вправним володінням голосом тощо.
 

Учасників «Шевченківського слова» нагороджено дипломами та подарунками. На переможців попереду очікує наступний етап – участь у конкурсі на обласному рівні.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

51

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

51

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

56

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію