• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відновлення будівель після обстрілу та благоустрій територій: комунальники зібрались на нараду

eye

110

05.03.2024 13:42

Новини громад

img

Під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля відбулась робоча нарада з керівниками комунальних підприємств та установ міста, під час якої були підбиті підсумки роботи за минулий тиждень та намічені плани на майбутній. 

Наразі основна увага комунальників прикута до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, які стались в Покровську 28 лютого та 3 березня. Лише за останні дні бригади комунальних підприємств та установ міста листами ОSB «закрили» 188 вікон у багатоквартирних житлових будинках. 

За словами начальника житлово-комунального відділу Данила Проскуренка, після обстрілу, який стався 28 лютого, мешканцям надано будівельні матеріали для самостійного усунення пошкоджень, а саме 107 листів шиферу та 60 м2 тарпауліну. Для відновлення пошкоджених будинків, які потрапили під ворожий обстріл 3 березня, було завезено 500 листів OSB, 3 м3 брусу та рейок, 400 м2 тарпауліну. Для виконання робіт залучено 4 бригади кількістю 20 осіб. Для самостійного усунення пошкоджень видано 240 листів OSB та 120 м2 тарпауліну. 

Проводиться обстеження та складання актів пошкоджених/зруйнованих будинків. Вже складено 43 акти візуального обстеження. 
Як зауважив Олексій Стебель, на місці ворожих влучань працюють як ремонтні бригади, так і спецтехніка.

 «Дякуємо ДСНС, за допомогою яких виконані роботи з приведення покрівель у безпечний стан. Був виконаний демонтаж пошкодженого шиферу, що звисав з багатоповерхівок, загальною площею в 70 м2. Невдовзі приступимо до їх відновлення», – зазначив заступник начальника Покровської МВА.

Крім того,  він додав, що не зважаючи на складну безпекову ситуацію в регіоні та зокрема в Покровській ТГ, всі комунальні підприємства міста продовжують працювати над тим, аби місцеві мешканці в повному обсязі отримували всі комунальні послуги. 

За словами директора КП «Покровськводоканал» Руслана Лінніка, фахівці підприємства працюють над усуненням поривів та заторів за заявками, що надходять до контактного центру, займаються чисткою водопровідних та каналізаційних колодязів. 

«Вже два дні поспіль тривають роботи з ліквідації аварійної ситуації, що виникла внаслідок обстрілу житлового мікрорайону міста 3 березня. Пошкоджено самопливний каналізаційний колектор, який транспортує стоки з мікрорайонів «Шахтарський» та «Сонячний». Постраждало близько 30 метрів труби. Стоки зупинити важко, тож просимо жителів мікрорайонів міста не використовувати каналізаційну мережу як смітник: не викидати вологі серветки, пакети, наповнювач для котячого туалету тощо», – зауважив Руслан Ліннік. 

Робітники КП «Покровськтепломережа» проводять підготовчі роботи до ремонтного періоду 2024 року, які охоплюють розробку викопіювань ділянок теплових мереж, які підлягають заміні, їх погодження з відповідними службами, виготовлення відводів, переходів та ін. 
Як зауважив директор комунального підприємства Дмитро Гордієнко, котельні міста працюють у штатному режимі, теплоносій отримують усі житлові будинки та соціальні установи міста.

Працівники КП «БКП» слідкують за благоустроєм громади: вивозять сміття, наводять лад у місцях загального користування, прибирають зламане гілля, узбіччя доріг. Окрему увагу приділяють відпрацюванню заявок, які мешканці громади направляють до Контактного центру. 
Серед іншого, тривають роботи з вдосконалення дорожньо-транспортної інфраструктури громади, облаштування соціального гуртожитку та прибирання кладовищ. 

Під час наради були представлені не лише звіти про роботу, а й намічені плани на майбутнє. Усі керівники структурних підрозділів Покровської міськради отримали відповідні доручення від заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

15

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

26

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

15

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію