• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для якісного навчання: 32 школярі Покровської громади отримають нові хромбуки

eye

124

05.03.2024 09:30

Громада 1

img

Вже два роки, як Покровську освітянську родину розкидано різними куточками України та світу. Але освітній процес не призупинявся ні на хвилину, бо дистанційна освіта дозволяє продовжувати навчання. 

Для якісної організації дистанційного навчання наша громада отримала 32 хромбуки Lenovo від Організації об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) за підтримки Департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації.

«Повноцінно організувати освітній процес в умовах бойових дій дуже важко, але вкрай важливо. Тому, ми змушені проводити навчання у дистанційному режимі. Техніка, яку ми отримуємо, нова і максимально пристосована, щоб працювати в реаліях, у яких ми живемо. Її зручно використовувати і під час дистанційного навчання, і для саморозвитку. Велика дяка благодійникам та ДонОДА за надані інструменти для навчання, які відкриють дітям доступ до великої кількості інформації та освітніх ресурсів. Це також буде сприяти розвитку цифрових навичок, які є важливим елементом сучасної освіти. Разом до Перемоги!», – підкреслив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Chromebook – комп'ютер нового типу, основою якого є висока швидкість роботи і простота у використанні. На ньому встановлена   операційна система ChromeOS з хмарним сховищем даних, багаторівневою системою захисту та вбудованими програмами Google для виконання різних завдань.

Створити презентацію, провести онлайн-екскурсію парком або ж вийти на скайп-зв'язок з дітьми з-за кордону – для цього необхідні ґаджети та інтернет, пояснила начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

«Онлайн-зустрічі — це справжня розрада під час такого складного періоду нашого життя. І саме для зручного та якісного навчання нашим дітям дуже необхідні нові технічні засоби. Пристрої, що отримала Покровська громада, є не лише сучасними, а й дуже зручними у користуванні. Завдяки своїй компактності учні можуть брати гаджет разом з собою всюди. Це саме те, що необхідно для успішного навчання. Така підтримка є вагомою!», – зауважила Любов Воротинцева.

Хромбуки було розподілено між 12 навчальними закладами громади. Сучасні гаджети отримають діти вразливих категорій. 

Слід нагадати, що Покровська ТГ вже не  вперше отримує допомогу від міжнародних партнерів, Департаменту освіти і науки, тож частина потреби в забезпеченні школярів комп?ютерною технікою задовільнена.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію