• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Директорка КЗ «Покровський історичний музей» Ангеліна Рожкова взяла участь у робочій конференції з німецькими колегами

eye

252

01.03.2024 12:47

Новини громад

img

Під час онлайн-зустрічі керівниця закладу культури розповіла про формат життєдіяльності громади та роботу музею в період повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Участь у зустрічі взяли представники культурної дипломатії, а саме: Професор д-р Александр Велл (Потсдамський університет)
Д-р Бірґітта Рінґбек (Світова спадщина / Управління світовою спадщиною)
Катаріна Корсунські (Генеральний секретар, ICOM Швейцарія)
Професор Барбара Вельцель (Технічний університет Дортмунда)
Професор Йорґ Гаспель (Німецький фонд охорони пам'яток)
Франциска Віндт (Фонд прусських палаців і садів Берлін-Бранденбург)
Александра Фібіг (ALIPF Міжнародний альянс із захисту спадщини в зонах конфліктів), 
Дарина Живоглядова (ALIPF Міжнародний альянс із захисту спадщини в зонах конфліктів), Д-р Беате Штерткуль (Федеральний інститут культури та історії Східної Європи), Доктор Роберт Борн (Федеральний інститут культури та історії Східної Європи)
Лукаш Августин (президент DUG (Німецько-Українське Товариство))
Єва Гауштайн-Барч (мистецтвознавиця), Сабіна Лата (мистецтвознавиця)
Моніка Більфінгер (мистецтвознавиця), Анна Шульц, 
В.Веґанд, Оксана Козир-Федотова (перекладач), Христина Анер (координаторка у Німеччині, Центр допомоги мистецтву України, UAAC), Міра Бруннер (координаторка  у Німеччині, Центр допомоги мистецтву України, UAAC), Ірина Нікіфорова (координаторка  у Києві, Центр допомоги мистецтву України, UAAC).

«Повномасштабне вторгнення повністю змінило формат нашої роботи та життя загалом. В тих умовах, в яких зараз знаходиться громада, кожен на своєму місці, ми продовжуємо виконувати свою роль. Зокрема з протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах. Для музейників у фокусі зараз – збереження спадщини та фіксація локальної історії», - розповіла Ангеліна Рожкова.

Варто зазначити, що музейна спільнота продемонструвала неабияке єднання, здатність реагувати на виклики сьогодення та підтримку наших музеїв.

За словами Ангеліни Рожкової, з початку вторгнення з?явилися ініціативи, які ставили собі за мету охорону культурної спадщини України. Це і музейний кризовий центр, Штаб порятунку культурної спадщини, канадський університет щодо надання місця на хмарному сховищі для збереження оцифрованих матеріалів, Центр міської історії (м. Львів) з оцифрування негативів, Ukraine Art Aid Center, ГО «Музей відкрито на ремонт» тощо.

Як і всі, ми мріємо про відновлення будівель, закладів культури, а також, щоб перестали гинути люди. І на шляху до цієї мрії дякуємо всім небайдужим за підтримку! Емоції та слова німецьких колег ще раз засвідчили, що цивілізований європейський світ з Україною!

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

82

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

68

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію